Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat pentru încălcarea măsurilor de securitate a datelor cu caracter personal
08.09.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Content, Cyberlaw, Data protection, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 8 septembrie 2020, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a informat în data 12 august 2020 a finalizat o investigație la operatorul Sanatatea Press Group S.R.L. și a constatat încălcarea măsurilor de securitate a datelor cu caracter personal stabilite prin dispozițiile art. 32 alin. (1) și (2) coroborat cu art. 5 alin. (1) lit. f) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul Sanatatea Press Group S.R.L. a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.671,40 lei, echivalentul a 2.000 EURO.

Investigația a fost demarată ca urmare a transmiterii de către operator a unei notificări privind încălcarea securității datelor cu caracter personal.

Încălcarea securității datelor a constat în faptul că, în cadrul organizării unui eveniment on-line de către Sanatatea Press Group S.R.L., au fost transmise eronat date de logare ale unor persoane pe alte adrese de e-mail decât cele cu care își creaseră cont pe platforma electronica a operatorului.

Această situație a condus la divulgarea și accesul neautorizat la datele altor participanți la eveniment (adrese e-mail, nume utilizator), cu efecte pentru un număr de 1300 de utilizatori ai platformei operatorului.

În acest context, ANSPDCP a precizat că potrivit art. 5 alin. (1) lit. f) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, operatorul avea obligația de a prelucra datele „într-un mod care asigură securitatea adecvată a datelor cu caracter personal, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare („integritate și confidențialitate”)”.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti