Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

150 de profesori instruiți să predea educația juridică din această toamnă
09.09.2020 | Lucian CHECHERIŢĂ

JURIDICE - In Law We Trust
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

Asociația VeDem Just anunță finalizarea cursului de instruire a 150 de profesori de educație juridică. Mai mult de 4.000 de elevi vor beneficia de această materie opțională în anul școlar 2020-2021.

VeDem Just coordonează de cinci ani programul național EDUIURIS de educație juridică pentru învățământul preuniversitar. Până în prezent, asociația a pus accent pe educația nonformală: oameni ai legii au avut întâlniri cu elevii – fie în școli, fie în instanțele judecătorești – pentru a discuta despre legi, responsabilități, proceduri, sancțiuni, efecte. Începând cu acest an, asociația are un nou obiectiv: răspândirea educației juridice în cât mai multe unități școlare pentru a fi predată în mod formal de către profesori încadrați.

Tocmai de aceea, VeDem Just a organizat în aceste zile un curs intensiv de instruire a cadrelor didactice: 46 de profesori au participat la prima sesiune de acum o săptămână și alți 97 la cea de a doua, finalizată marți, 8 septembrie 2020.

Temele abordate au fost: despre proiectul Eduiuris; Individul și statul; Drepturile omului și ale copilului; Libertatea de exprimare în offline și în online; Aspecte legale privind familia, școala, viața intimă, munca și substanțele interzise; Procesul civil și procesul penal. Instruirea gratuită a fost oferită online de către jud. Cristi Danileț, iar cadrelor didactice li se va elibera certificat de participare.

Asociația este onorată să anunțe că din această toamnă educația juridică se va preda de către cadre didactice cu normă întreagă în 100 de școli pentru peste 4.000 de elevi. Tuturor acestor elevi li se va livra în mod gratuit, până la sfârșitul lunii, câte un exemplar din ghidul „Elevul și legea”.

Mulțumim profesorilor pentru interesul arătat de a participa la cursurile noastre de instruire legală. Procedura de urmat pentru ca în alte unități şcolare să fie implementată o astfel de materie opțională găsiţi AICI.

Consilier juridic Lucian Checheriță
Președinte VeDemJust

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.