« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii

CEDO. Și persoanele publice au o „așteptare legitimă” ca aspectele ce țin de viața privată să fie protejate
25.09.2020 | Ruxandra SAVA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Ruxandra Sava

Ruxandra Sava

CEDO. Vom Hannover împotriva Germaniei. Peter Nowak împotriva Data Protection Commissioner

Hotărârea nr. 59320/00 din 24 iunie 2004

Situația de fapt:

Caroline, Prințesă de Hanovra, a avut dificultăți în a preveni publicarea de imagini cu ea în presa germană. Ziarele germane au publicat imagini cu ea în spațiul public, în afara domiciliului său atunci când aceasta era implicată în diverse activități cotidiene. Deși s-a adresat instanței în vederea exercitării dreptului la viață privată, Curtea Federală Constituțională din Germania a hotărât că nu s-a încălcat dreptul la viață privată deoarece Caroline, Prințesă de Hanovra, avea calitatea de persoană publică, iar libertatea presei, în acest context, primează față de dreptul la viață privată.

Hotărârea CEDO

CEDO a hotărât că a fost încălcat art. 8 din Convenție – dreptul la respectarea vieții private și de familie.

Pentru a decide în sensul celor indicate anterior, Curtea a readus în discuție importanța fundamentală a protejării vieții private din punctul de vedere al dezvoltării personalității fiecărei ființe umane și a stabilit că fiecare persoană, inclusiv persoanele publice, trebuie să aibă o „așteptarea legitimă” ca aspectele de țin de viața privată să fie protejate.

Av. Ruxandra Sava, CIPP/e

 
Secţiuni: Articole, CEDO, Content, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Jurisprudență, Opinii, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD