Secţiuni » Arii de practică » Protective » Data protection
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti


CEDO. Și persoanele publice au o „așteptare legitimă” ca aspectele ce țin de viața privată să fie protejate
25.09.2020 | Ruxandra SAVA

Secţiuni: Articole, CEDO, Content, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Jurisprudență, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Ruxandra Sava

Ruxandra Sava

CEDO. Vom Hannover împotriva Germaniei. Peter Nowak împotriva Data Protection Commissioner

Hotărârea nr. 59320/00 din 24 iunie 2004

Situația de fapt:

Caroline, Prințesă de Hanovra, a avut dificultăți în a preveni publicarea de imagini cu ea în presa germană. Ziarele germane au publicat imagini cu ea în spațiul public, în afara domiciliului său atunci când aceasta era implicată în diverse activități cotidiene. Deși s-a adresat instanței în vederea exercitării dreptului la viață privată, Curtea Federală Constituțională din Germania a hotărât că nu s-a încălcat dreptul la viață privată deoarece Caroline, Prințesă de Hanovra, avea calitatea de persoană publică, iar libertatea presei, în acest context, primează față de dreptul la viață privată.

Hotărârea CEDO

CEDO a hotărât că a fost încălcat art. 8 din Convenție – dreptul la respectarea vieții private și de familie.

Pentru a decide în sensul celor indicate anterior, Curtea a readus în discuție importanța fundamentală a protejării vieții private din punctul de vedere al dezvoltării personalității fiecărei ființe umane și a stabilit că fiecare persoană, inclusiv persoanele publice, trebuie să aibă o „așteptarea legitimă” ca aspectele de țin de viața privată să fie protejate.

Av. Ruxandra Sava, CIPP/e

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti