Secţiuni » Mesaje de condoleanţe
Mesaje de condoleanţe
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Articole, Life, Mesaje de condoleanțe, Opinii, SELECTED

A mai plecat un Înger… In memoriam Valentin Gheorghiu

18 iulie 2023 | Ana Roxana TUDOSE
Ana Roxana Tudose

Ana Roxana Tudose

Pianistul Valentin Gheorghiu nu mai este printre noi. Repet cuvintele astea ca pe o penitență a sufletului, pentru că ele îmi fac rău.

Când e vorba despre personalități care definesc perioade întregi de istorie, este nedrept să judecăm din perspectiva vârstei biologice.

În fiecare 21 martie al fiecărui an, îi transmiteam un gând bun, fără să-i număr anii, era ziua Maestrului și atât…

Nu este în căderea mea să scriu aici despre imensa sa valoare dintotdeauna, ca muzician… știu doar că, din primele salarii de învățătoare, ,,m-am dat peste cap” să fac rost de un disc cumpărat la suprapreț. Era deja cel mai mare pianist român al timpului acela.

O să scriu aici despre Omul Valentin Gheorghiu. A fost un moment neașteptat, acum 10 ani, când ne-am întâlnit, într-o conjunctură anume, la o masă, invitați ai unui prieten comun…

Așa de neprevăzut a fost totul încât emoția m-a copleșit; nu uit nici acum nodul de emoție în gât, teama că nu voi putea purta o discuție la nivelul erudiției Maestrului, în contradicție cu dorința mea intensă de a vorbi despre ceea ce iubesc dintotdeauna, muzica clasică.

Aveam să întâlnesc, de fapt, un om de o modestie rară, un inimaginabil bun-simț, un umor fin, fără nicio nuanță de ironie și un dialog dintre acelea care rămân undeva în memoria inimii, pentru o viață…

Atingerea aceea de înger blând pe care Maestrul mi-a așezat-o în suflet a rămas acolo în tot acest timp care a urmat și ar fi rămas chiar dacă nu ne-am fi revăzut.

Rămas-bun, Maestre! Nu am fost pregătită pentru asta…

Avocat Ana Roxana Tudose

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică