Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

SUA. Măsuri de restricție în contextul pandemiei Covid-19, emise de guvernatorul statului Pennsylvania, neconstituționale
15.09.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 14 septembrie 2020, William Stickman IV, judecător federal al SUA, a decis că unele ordine emise de Tom Wolf, guvernatorul statului Pennsylvania,  care vizau controlul focarului de coronavirus, inclusiv limitele privind dimensiunile mulțimii (adunărilor), cerințele pentru care oamenii stau acasă, și închiderea de afaceri non-esențiale sunt neconstituționale, potrivit reuters.com.

Decizia s-a pronunțat într-un proces deschis de proprietarii unor afaceri. Instanța a reținut că deși restricțiile ordonate de guvernator au fost executate cu intenții bune, acestea sunt arbitrare și au încălcat drepturile individuale.

Deși unele dintre restricții au fost ridicate încă de la intentarea procesului în luna mai 2020, guvernatorul a păstrat alte restricții privind adunările și menținerea barurilor și restaurantelor închise.

În instanțele  de stat și în cele federale americane sunt deja sute de procese aflate pe rol care contestă diferite restricții locale legate de pandemia de coronavirus, unele ajungând să fie judecate chiar de Curtea Supremă.

În luna mai 2020, Curtea Supremă a SUA a respins contestațiile privind limitarea participării la serviciile religioase din California și Illinois.

În schimb, în mai 2020, în statul Wisconsin, anularea de către Curtea Supremă a restricției de a sta în casă, a fost sărbătorită de locuitori în barurile localităților de pe cuprinsul statului.

În luna iulie 2020, Curtea Supremă a refuzat să anuleze limita de maxim 50 de persoane care puteau participa la serviciile religioase, limită impusă de guvernatorul statului Nevada.

În prezent, ordinele guvernatorului  statului Illinois J.B. Pritzker, în care este acuzat de depășirea autorității, sunt pe rolul instanței federale.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.