Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

VeDem Just pune la dispozița publicului traducerea Declarației Universale privind Democrația
16.09.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Content, Legal Days
JURIDICE - In Law We Trust

Ziua Internațională a Democrației este marcată, anual, la data de 15 septembrie. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a stabilit că, începând cu anul 2008, data de 15 septembrie să fie sărbătorită ca Zi Internaţională a Democraţiei. Rezoluţia afirmă faptul că „deşi democraţiile sunt caracterizate de valori comune, nu există un model unic al democraţiei” şi, de asemenea, „democraţia nu aparţine unei anumite ţări sau zone”. Ziua Internaţională a Democraţiei are dubla menire de a sărbători democraţia şi de a aminti importanţa promovării şi protejării acestei valori universale.

Pe data de 16 septembrie 1997 a fost adoptată de către Uniunea Inter-parlamentară Declaraţia Universală privind Democraţia. Uniunea Inter-Parlamentară este o organizație internațională a parlamentelor din diverse state. A fost înființată în anul 1889, fiind concepută pentru parlamentari, însă apoi s-a transformat într-o organizație a parlamentelor din statele suverane. În prezent, 179 de parlamente din 193 de țări sunt membre ale organizației. UIP are statut de observator permanent la ONU. Detalii la www.ipu.org.

Declarația a fost adoptată fără un vot de către Consiliul Inter-Parlamentar, la a 161-a sesiune desfășurată la Cairo în 1997. Delegația Chinei și-a exprimat rezerve cu privire la acest text.

VeDem Just pune la dispozița publicului traducerea acestei declarații pentru prima dată în limba română.

:: Declaraţia

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti