Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

VeDem Just pune la dispozița publicului traducerea Declarației Universale privind Democrația
16.09.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ziua Internațională a Democrației este marcată, anual, la data de 15 septembrie. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a stabilit că, începând cu anul 2008, data de 15 septembrie să fie sărbătorită ca Zi Internaţională a Democraţiei. Rezoluţia afirmă faptul că „deşi democraţiile sunt caracterizate de valori comune, nu există un model unic al democraţiei” şi, de asemenea, „democraţia nu aparţine unei anumite ţări sau zone”. Ziua Internaţională a Democraţiei are dubla menire de a sărbători democraţia şi de a aminti importanţa promovării şi protejării acestei valori universale.

Pe data de 16 septembrie 1997 a fost adoptată de către Uniunea Inter-parlamentară Declaraţia Universală privind Democraţia. Uniunea Inter-Parlamentară este o organizație internațională a parlamentelor din diverse state. A fost înființată în anul 1889, fiind concepută pentru parlamentari, însă apoi s-a transformat într-o organizație a parlamentelor din statele suverane. În prezent, 179 de parlamente din 193 de țări sunt membre ale organizației. UIP are statut de observator permanent la ONU. Detalii la www.ipu.org.

Declarația a fost adoptată fără un vot de către Consiliul Inter-Parlamentar, la a 161-a sesiune desfășurată la Cairo în 1997. Delegația Chinei și-a exprimat rezerve cu privire la acest text.

VeDem Just pune la dispozița publicului traducerea acestei declarații pentru prima dată în limba română.

:: Declaraţia

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.