« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

ROMAERO obține, sub îndrumarea specialiștilor CITR, cea de-a doua finanțare bancară, în mai puțin de 3 luni, totalizând 59 milioane de lei
16.09.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Antreprenorii mai au la dispoziție două săptămâni pentru depunerea la ANAF a notificării intenției de restructurare a datoriilor bugetare

După accesarea OG6 pentru restructurarea datoriilor la bugetul de stat, ROMAERO obține, sub îndrumarea CIT Restructuring, o companie fondată de CITR și parte din Impetum Group, a doua finanțare bancară în valoare de 14 milioane de lei pe 36 de luni, pentru susținerea activităţii curente. ROMAERO a mai accesat o finanțare oferită tot de către CEC Bank, în valoare de 45 milioane de lei pe 60 de luni, în luna august a acestui an pentru achitarea datoriilor istorice.

Andra Buțiu, Senior Partner CIT Restructuring, o companie CITR, parte din Impetum Group: „Folosirea facilităților instituite prin OG6/2019 de către ROMAERO și accesarea într-un timp atât de scurt a două linii de finanțare diferite este o premieră atât pentru această procedură și mai ales pentru piață. Ne arată că funcționează cadrul legal instituit pentru restructurarea financiară a companiilor. Cu siguranță că ROMAERO va constitui un punct de reper în evoluția procedurilor de prevenție în business și în ceea ce înseamnă restructurarea în afara insolvenței în România. În prea puține ocazii o companie cu datorii istorice obține finanțare, iar proiectul ROMAERO este un exemplu de bune practici la nivel național, și chiar și pentru piețele altor state europene. Este un efort de colaborare exemplară pe termen lung între experții CIT Restructuring și instituțiile cu impact în revitalizarea ROMAERO, între care CEC Bank, ANAF, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Principalele facilități fiscale prevăzute prin OG6 se referă la restructurarea obligațiilor bugetare, cu anularea accesoriilor și reducerea obligațiilor principale. Astfel, „amnistia fiscală” pentru companii își dovedește viabilitatea în cel mai amplu și mai complex proces de restructurare de business derulat în baza OG 6/2019 până la acest moment în România.

Virgil-Daniel Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri: „ROMAERO este pe drumul cel bun, iar Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri susține compania pe drumul său spre restructurarea financiară. Împrumutul asigurat și aprobat de către AGA va asigura capitalul de lucru atât de necesar unei companii care se pregătește să renască și să se dezvolte, cât și fondurile care să permită folosirea facilităților de restructurare financiară. ROMAERO este o companie strategică, are parteneriate importante cu alte companii de renume din industria aero-spațială, iar cu sprijinul Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și prin aplicarea planului de restructurare, va continua să ofere servicii de calitate acestor parteneri internaționali, contribuind și la asigurarea securității naționale, dar și la crearea de plus valoare adăugată pentru economie.”

Antreprenorii români mai au la dispoziție două săptămâni pentru depunerea la ANAF a notificării intenției de restructurare a datoriilor bugetare, ulterior fiind necesară depunerea unui plan de restructurare, care poate fi realizat în parteneriat cu un specialist în restructurare.

Produsul de finanțare oferit de către CEC Bank și accesat de ROMAEO a fost adaptat la prerogativele OG6 în timp record, ca răspuns la nevoile pieței de creare a unor linii de finanțare accesibile pentru revitalizarea mediului antreprenorial românesc. Îmbinând tradiția cu modernitatea, CEC Bank și-a demonstrat concret susținerea industriei românești, în cele mai diverse forme, și cu atât mai valoros într-un proiect care crește competitivitatea României în industria de securitate pe piața globală.

Atât adoptarea OG6, cât și prelungirea termenului de notificare a intenției de accesare a măsurii în contextul pandemiei și mai ales atitudinea proactivă înfățișată de ANAF în toate demersurile inițiate pentru restructurarea ROMAERO dovedește deschiderea totală și angajamentul instituțional asumat, atât la nivel legislativ cât și practic, pentru a oferi o nouă șansă companiilor viabile românești.

În plus față de elaborarea unui plan de restructurare financiară și a datoriilor bugetare necesare în accesarea OG6, CIT Restructuring, prin experții formați în cei 20 de ani de expertiză CITR, au sprijinit elaborarea planului de investiții pe termen mediu și lung al ROMAERO, care cuprinde acțiuni concrete pentru creșterea cifrei de afaceri și profitabilității, de modernizare a mijloacelor tehnologice și, mai ales, de creștere a competitivității companiei la nivel global.

De anul trecut începând, ROMAERO are posibilitatea de a-și exporta producția către sisteme Patriot pe tot globul, și ridică industria de apărare românească în rol de etalon în sistemul global de securitate.[1]


[1] ROMAERO a semnat anul trecut un Memorandum de Înțelegere cu compania RAYTHEON (NYSE: RTN) pentru colaborarea în programul Patriot®, care dă șansa ROMAERO de a-și exporta producția către sisteme Patriot de pe tot globul. Patriot este un sistem defensiv care reprezintă elementul de bază al apărării NATO împotriva rachetelor balistice și de croazieră, aeronavelor avansate și dronelor. Zonele în care ar putea colabora RAYTHEON și ROMAERO includ: fabricarea de părți componente și subansamble mecanice și asistență tehnică pentru sistemele Patriot deținute de România.


PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.