Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Fuziuni și achiziții SELECTED Top Legal

D&B David și Baias și PwC România au asistat acționarii Gemini CAD Systems în vânzarea pachetului majoritar către grupul francez Lectra

13 septembrie 2021 | JURIDICE.ro

O echipă integrată de specialiști în tranzacții ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat acționarii firmei românești de software Gemini CAD Systems în tranzacția de vânzare a pachetului majoritar de acțiuni către grupul francez Lectra.

În cadrul procesului de vânzare, D&B și PwC Români au asistat vânzătorii pentru revizuirea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare. Tranzacția a fost semnată în luna septembrie 2021, iar pachetul majoritar de acțiuni urmează să fie preluat de Lectra în scurt timp.

”Această tranzacție reprezintă un pas foarte important pentru dezvoltarea viitoare a companiei pe care am înființat-o în urmă cu  17 ani și mă bucur că în acest proces am beneficiat de  sprijinul și expertiza echipei de avocați și consultanți ai D&B și PwC România. Le mulțumesc și sunt convins că alături de Lectra vom accelera creșterea și vom contribui la transformarea digitală în sectorul de fashion”, a declarat Traian Luca, CEO și acționar Gemini CAD.

“Ne bucurăm că am reușit să încheiem încă o tranzacție de succes pentru antreprenorii români. Tehnologia este un accelerator al tranzacțiilor pe piața de M&A din România și are influență asupra tuturor sectoarelor economice. Credem că această tendință va continua, având în vedere interesul crescut al companiilor pentru soluții inovatoare, prin care să devină mai eficiente și competitive”, spune Anda Rojanschi, Partener coordonator al practicii M&A din cadrul D&B David și Baias.

“Sectorul IT este unul extrem de competitiv, în care modelele de afaceri sunt în schimbare rapidă. În ciuda efectelor provocate de pandemia globală COVID-19, sectorul tehnologic a fost rezilient și, în multe privințe, a beneficiat de criză. Gemini CAD Systems este o companie inovativă, iar tranzacția cu Lectra se încadrează în curentul de consolidare intersectorială – marii jucători strategici achiziționează companii IT agile care pot augmenta valoarea produselor și serviciilor oferite”, a precizat George Ureche, coordonator al practicii M&A din cadrul PwC România.

Echipa D&B David și Baias care a încheiat tranzacția a fost coordonată de Anda Rojanschi, Partener și a fost formată din Romana Petre, Avocat Senior, și Cristina Păduraru, Avocat Senior Coordonator.

Echipa PwC România a fost coordonată de George Ureche, Director, Liderul practicii de M&A, care a fost asistat de Marina Pavel, Manager.

Compania Gemini CAD Systems Iași a fost fondată în anul 2004 şi produce soluții software pentru firmele din industria modei.

Despre PwC România

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 155 de țări cu mai mult de 284.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul consultanței pentru afaceri, auditului și consultanței fiscale. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

Despre D&B David şi Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din 50 de avocați (dintre care 7 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.

Citeşte mai mult despre , , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership