Content video
CorporatePlatinum members

SUA. Amy Coney Barrett, nominalizată la Curtea Supremă. UPDATE: Audierea de confirmare a Senatului. UPDATE: Aprobare numire. UPDATE: depunerea jurământului


27.10.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 26 octombrie 2020, a avut loc depunerea jurământului de către Amy Coney Barrett în cadrul unei ceremonii organizate la Casa Albă, potrivit unui comunicat, după confirmarea făcută de Senat.

 

***

Joi, 22 octombrie 2020, Comisia juridică a Senatului a aprobat numirea ca judecător asociat la Curtea Supremă de Justiţie a SUA a judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată de Donald Trump, Preşedintele Statelor Unite ale Americii, potrivit nytimes.com.

***

Luni, 12 octombrie 2020, Comisia juridică a Senatului a audiat-o pe judecătoarea Amy Coney Barrett, candidata lui Donald Trump, Preşedintele Statelor Unite ale Americii, pentru locul de judecător la Curtea Supremă de Justiţie a SUA, potrivit stream.org.

***

Sâmbătă, 26 septembrie 2020, Donald Trump, Preşedintele Statelor Unite ale Americii, a nominalizat-o oficial pe Amy Coney Barrett pentru a fi numită ca judecător asociat la Curtea Supremă de Justiţie a SUA. Trump şi-a anunţat decizia în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în aceeaşi zi în Grădina Trandafirilor de la Casa Albă şi comentate de ABC (în imaginea HotNews alăturată).

A.C. Barrett, în vârstă de 48 de ani, este din 2017 şi până în prezent judecător la Curtea de Apel a SUA pentru Circuitul al 7-lea din Chicago. Anterior, a activat ca cercetător şi profesor la Facultatea de Drept Notre Dame din Indiana, avocat în Washington DC şi grefier la Curtea Supremă. Este mamă a şapte copii şi e de religie catolică.

Judecătoarea Barrett ar urma să o înlocuiască pe regretata Ruth Bader Ginsburg, care a decedat pe 18 septembrie 2020.

În cadrul amplului său discurs, Preşedintele republican Trump, aflat la cea de a treia nominalizare a unui judecător la instanţa supremă după Neil Gorsuch (2017) şi Brett Kavanaugh (2018), după ce a evocat “moştenirea extraordinară” a „gigantului Dreptului” care a fost “legendara” R.B. Ginsburg, a elogiat pe candidata propusă şi experienţa profesională a acesteia: „Astăzi, este onoarea mea să nominalizez una dintre cele mai strălucite și mai talentate minți juridice ale națiunii noastre la Curtea Supremă. Este o femeie cu realizări de neegalat, intelect falnic, acreditări sterline și loialitate neînduplecată față de Constituție – judecătorul Amy Coney Barrett. (…) A slujit cu o distincție imensă pe banca federală. Amy este mai mult decât un cărturar și un judecător stelar. Este, de asemenea, o mamă profund devotată. Familia ei este o parte esențială a cine este Amy. Și-a deschis casa și inima și a adoptat doi copii frumoși din Haiti. Legătura ei incredibilă cu copilul ei cel mai mic, un fiu cu sindrom Down, este o adevărată inspirație.”

“Iubesc Statele Unite şi iubesc Constituţia SUA”, a declarat Amy Coney Barrett în alocuţiunea sa de mulţumire pentru nominalizare şi laudatio, aceasta omagiind pe judecătoarea progresistă Ginsburg, despre care a spus că „a câştigat admiraţia femeilor din ţară şi din lumea întreagă”.

La scurt timp după anunțul candidaturii lui Barrett, candidatul democrat la Președinția SUA la alegerile din 3 noiembrie a.c., Joe Biden, a emis o declarație prin care solicită Senatului să amâne numirea până „după ce poporul american își va alege următorul președinte și următorul Congres”.

Numirea are mari şanse să fie aprobată de Senat, unde Republicanii deţin actualmente o majoritate de 53 la 47 faţă de Democraţi.

Dacă va fi confirmată, A.C. Barrett va deveni cel de-al 115-lea judecător şi a cincea femeie din istorie care va servi naţiunea americană la Curtea Supremă şi cel mai tânăr membru al instanţei. Totodată, ea ar fi al şaselea judecător conservator din cei nouă ai Curţii.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti