Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

VOICU & FILIPESCU a asistat una din principalele asociații bancare din Statele Unite, în cadrul unei tranzacții majore de finanțare crossborder ce implică și o companie românească
29.09.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Business, Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Asistența legată de facilitatea de credit bancar acordată unui furnizor global pe piața de produse și servicii pentru e-commerce, a fost furnizată împreună cu societatea de avocatură americană, Blank Rome LLP.

Avocații VOICU & FILIPESCU au asistat, împreună cu firma de avocați Blank Rome LLP, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite ale Americii, pe parcursul unei tranzacții de finanțare către unul dintre cei mai importanți furnizori globali din sectorul e-commerce.

Mandatul a fost acordat VOICU & FILIPESCU încă din anul 2017 și a presupus asistență juridică de la momentul de început al acordării creditului prin redactarea documentelor de garanție, perfectarea garanțiilor acordate de subsidiara din România a grupului precum și redactarea altor documente auxiliare. Echipa de avocați a acordat asistență și cu privire la modificările intervenite la nivelul creditului și la nivel corporate și, în final, în august 2020, cu privire la rambursarea creditului, prin întocmirea actelor necesare pentru Payoff și radierea garanțiilor acordate de împrumutat. Proiectul a presupus conlucrarea cu echipe de avocați din SUA ale băncii și ale debitorului principal precum și cu echipele din România ale garantorului.

Banca finanțatoare a fost consiliată în cadrul VOICU & FILIPESCU de o echipă cu experiență în fuziuni și achiziții, în coordonarea doamnei avocat Marta Popa, partener senior, ce a lucrat îndeaproape cu Simona Merdariu, avocat specializat în drept bancar și finanțări și cu Beatrice Bealcu, avocat cu experiență în drept societar și garanții bancare.

Clientul asistat de VOICU & FILIPESCU este una dintre cele mai importante bănci din Statele Unite ale Americii, activând atât în sectorul retail cât și în corporate și asset management printr-o rețea de peste 2.000 de sucursale, fără a avea prezență în România.

Marta Popa, coordonatorul tranzacției în cei 3 ani de derulare: „Societatea de avocați parteneră ne-a acordat încrederea deplină în ce privește gestionarea tranzacției pe plan local, încă din primele momente ale acesteia. Criza sanitară începută în martie 2020 a determinat o stagnare timp de câteva luni în procedura de rambursare a creditului (Payoff) însă rambursarea a intervenit în cele din urmă în luna august, echipa noastră colaborând foarte bine și cu avocații garantorului din România. A fost un exemplu de continuitate în business și în contextul pandemiei dar și o dovadă că digitalizarea modului de lucru al avocatilor poate merge la nivelul următor, cu circulatie minimă a documentelor în format de hartie și cu încredere plasată reciproc între actorii tranzacției. Este de asteptat ca „noul normal” să presupună investiții mai mari în legal tech din partea consultanților dar și o atentie mai mare acordată securității cibernetice.”

VOICU & FILIPESCU este una dintre cele mai importante firme de avocatură de business locale în privinţa vechimii și poziției pe piață. Echipa firmei include avocați, consultanți și angajați, experienţa avocaţilor VOICU & FILIPESCU primind în mod constant recunoaștere locală și internațională din partea organismelor specializate.

:: English version

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti