« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Ziua Internațională a Notariatului
30.09.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Notariatele membre ale Uniunii Internaționale a Notariatului, printre care și notariatul român, sărbătoresc, pe 2 octombrie 2020, „Ziua Internațională a Notariatului”. La această dată, în anul 1948, a avut loc la Buenos Aires primul Congres al UINL.

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a fost admisă ca membru cu drepturi depline în Uniunea Internațională a Notariatului (UINL) pe 30 mai 1997, la Santo Domingo, în Republica Dominicană.

În luna octombrie a anului 2004, prin votul Adunării Notariatelor membre ale Uniunii Internaționale a Notariatului, notariatul român a început să fie reprezentat în această organizație profesională mondială în Comitetul Executiv și în Consiliul Permanent, precum și în Comisiile de specialitate ale UINL.

La ora actuală, notariatul român are reprezentanți atât în Consiliul General al UINL, cât și în comisiile și grupurile de lucru ale organizației, respectiv în: Comisia de Securitate Socială Notarială, Comisia Deontologie Notarială, Comisia Teme și Congrese, Comisia Drepturile Omului, Grupul de lucru Noile Tehnologii, Grupul de lucru Formare și Grupul de lucru Act Autentic.

Prezența notariatului român în structurile de lucru ale familiei notariale mondiale de drept latin atestă angajamentul internațional asumat încă de la primirea în UINL.

Notar public Dumitru Viorel Mănescu, președinte UNNPR: „Notariatul român a învățat primii pași în viața sa de profesie autonomă cu sprijinul Uniunii Internaționale a Notariatului, adevărat nucleu al marii familii a notariatului latin. Încă de la începutul acestui parteneriat, ne-am implicat activ în promovarea și realizarea obiectivelor vizând dezvoltarea profesiei notariale în concordanță cu cerințele și nevoile actuale ale societății. De peste două decenii colaborăm în direcția consolidării profesiei notariale, participând la lucrările comisiilor și structurilor de conducere ale UINL, atât cu membri individuali, cât și instituționali.”

UINL este o organizație internațională non-guvernamentală care promovează, coordonează și dezvoltă funcția și activitatea notarială din statele membre. Înființată în anul 1948, organizația reunea inițial notariatele din 19 state membre, pentru ca în prezent să numere 89 de organizații notariale din întreaga lume.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Drepturile omului, Notari, SELECTED TOP LEGAL, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD