Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Apel al Baroului București ref. combaterea exercitării, fără drept, a activităților specifice profesiei de avocat
30.09.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 30 septembrie 2020, Baroul București a transmis următoarele, potrivit unui comunicat:

Prin Resortul Apărarea Profesiei, Baroul București întreprinde constant demersuri în vederea combaterii exercitării fără drept a activităților specifice profesiei de avocat de către persoane fizice și entități juridice, concretizate în:

– formularea de plângeri penale împotriva persoanelor fizice care exercită, fără drept, activități specifice profesiei de avocat prin raportare la dispozițiile art. 348 Cod penal, art. 25 alin. (2) – (4) și art. 59 alin. (6) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată (În perioada 15.06.2017 – 15.09.2020 s-au promovat 68 de plângeri penale și 28 de plângeri impotriva ordonanțelor de clasare).

– formularea unor plângeri adresate Administrațiilor Sectoarelor 1 – 6 ale Finanțelor Publice și Direcției regionale antifraudă București din cadrul A.N.A.F. cu privire la incidența cazurilor care se circumscriu dispozițiilor art. 1 lit. a), art. 2 alin. (1) – (2) și art. 3 din Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, republicată.

– formularea în instanță a unor acțiuni având ca obiect declararea nulității societăților comerciale care desfășoară activități specifice profesiei de avocat potrivit art. 56 lit. c) din Legea nr. 31/1990 privind societățile, republicată și Decizia nr. XXII din 12 Iunie 2006 a Î.C.C.J., publicată în Monitorul Oficial nr. 936 din 20 noiembrie 2006.

– formularea în instanță a unor acțiuni având ca obiect dizolvarea asociațiilor sau a fundațiilor care desfășoară o activitate prin care se aduce atingere dispozițiilor Legii nr. 51/1995 și ale Statutului profesiei de avocat, în condițiile prevăzute de art. 56 alin. (1) lit. a), b, c) din O.G. 26/2000 cu privire la asociații și fundații.

– sesizarea Comisiei de Disciplină cu privire la avocații care au încălcat dispozițiile art. 411 din Statutul profesiei de avocat.

– formularea de cereri, plângeri, sesizări sau alte petiții adresate autorităților / instituțiilor publice sau către alte entități juridice.

Baroul București face apel către avocații membri să nu încurajeze activitatea unor persoane fizice și entități juridice prin care se aduce atingere dispozițiilor Legii nr. 51/1995 și ale Statutului profesiei de avocat, precum și să aducă la cunoștința organelor profesiei orice încălcare sesizată.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti