Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

ANSPDCP. Operator sancționat cu 3.000 EURO pentru neîndeplinirea măsurii corective
01.10.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 1 octombrie 2020, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a informat că a finalizat o investigație la Megareduceri TV SRL, în cadrul căreia a constatat faptul că operatorul nu a adus la îndeplinire măsura corectivă dispusă de a transmite răspuns la solicitările ANSPDCP, încălcându-se astfel instrucțiunile instituției, faptă prevăzută art. 83 alin. (5) lit. e) din Regulamentul (UE) 679/2016, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 14519,1 lei (echivalentul sumei de 3000 EURO).

Totodată, acestuia i s-a aplicat și o măsură corectivă, de a transmite Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal răspuns la adresele comunicate anterior în termen de 5 zile calendaristice, în temeiul art. 58 alin. (2) lit. d) din Regulamentul (UE) 679/2016.

Investigația a fost demarată ca urmare a faptului că mai mulți petenți au sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu privire la faptul că au primit prin sms mesaje comerciale care promovează serviciile de pe site-ul www.reducerazi.ro, fără să-și fi exprimat consimțământul pentru a primi astfel de mesaje pe numerele personale de telefon.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.