« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

ÎCCJ. Lansarea proiectului de instanță digitală – serviciul de comunicare acte de procedură
06.10.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că, începând cu data de 5 octombrie 2020,  serviciul de comunicare electronică a actelor de procedură (prin e-mail) a devenit operațional și este disponibil pentru înrolare prin intermediul paginii de Internet a Înaltei Curți, secțiunea ”Dosar electronic”, pentru toate secțiile și formațiunile de judecată ale  instanței supreme, potrivit unui comunicat.

Serviciul permite oricărei persoane fizice și juridice să opteze pentru efectuarea comunicărilor în format digital, cu eliminarea neajunsurilor constatate în modalitățile clasice  (a comunicării efectuate prin serviciile poștale, curier sau agent procedural) și în condiții  avantajoase, din punct de vedere al rapidității, siguranței transmiterii comunicărilor, protejarea datelor cu caracter personal și reducerii costurilor pe care le presupun procedurile  judiciare.

Serviciul de transmitere electronică a actelor de procedură vine în completarea aplicației de ”Dosar electronic” și a celorlalte proiecte legate de digitalizarea și creșterea gradului de transparență și accesibilitate în ceea ce privește activitatea judiciară a instanței  supreme.

Procesul de modernizare a serviciilor oferite de către instanța supremă persoanelor implicate în procedurile judiciare și reprezentanților acestora, dar și publicului larg, va continua în perioada următoare, fiind vizate îmbunătățirea motorului de căutare a jurisprudenței, indexarea corespunzătoare a hotărârilor pronunțate, modernizarea și simplificarea site-lui propriu, oferirea de servicii on-line de asistență pentru justițiabili și diseminarea hotărârilor pronunțate în materia unificării jurisprudenței prin prezența pe rețelele sociale.

:: Detalii
:: Cerere și instrucțiuni

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.