Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Fuziuni și achiziții SELECTED Top Legal

Grupul AAylex își continuă expansiunea și consolidarea afacerilor. NNDKP asistă în legătură cu aspecte complexe de finanțare si drept corporativ

25 august 2021 | JURIDICE.ro

În prima parte a anului 2021, Grupul AAylex, unul dintre cei mai importanți jucători din industria alimentară, a finalizat achiziția Banvit, subsidiara locală a gigantului brazilian BRF, într-o tranzacție premieră pe piața locală. Proiectul a oferit o altă premieră pentru România, prin participarea CEC și EximBank la finanțarea achiziției.

Succesul acestei tranzacții reconfirmă modelul de afaceri al grupului AAylex, care își continuă demersurile intense de consolidare și eficientizare a activităților sale. Astfel, grupul a lansat un proiect extrem de ambițios de fuziune prin contopire a tuturor companiilor AAylex (peste 15 companii care acoperă întreg lanțul de producție și comercializare a cărnii de pasăre, precum și alte activități în zona de tehnologie și producție de energie verde).

În urma fuziunii celor 15 companii, va rezulta un jucător de talie europeană, AAylex One, o companie cu un capital social de peste 50 de milioane de euro și active totale de aproape 300 de milioane de euro.

“Datorită faptului că anumite companii ale Grupului AAylex au fost create și dezvoltate de la zero, iar altele au fost achiziționate de-a lungul timpului, este firesc acest demers administrativ pentru optimizarea tuturor fluxurilor de producție, logistică, investiții și financiare”, declară Bogdan Stanca, CEO al companiei.

NNDKP asistă AAylex în legătură cu tot acest proces complex, ca parte a unei echipe multi-disciplinare de companii de consultanță naționale și internaționale. Echipa coordonată de Valentin Voinescu, partener NNDKP, asigură consultanță juridică în legătură cu structurarea procesului, precum și cu alte aspecte din multiple arii de specialitate, precum corporate finance, fuziuni, dreptul muncii, dreptul mediului, proprietate intelectuală, drept imobiliar.

Suntem mândri să fim alături de acest grup antreprenorial caracterizat de viziune și ambiție și care demonstrează în fiecare zi calitățile sale de lider de piață, realizând premiere pe piața românească. Astfel de jucători transmit încredere și credința că totul este posibil, ca antreprenor român, atunci când viziunea și efortul se reunesc” a menționat Valentin Voinescu, partener NNDKP și coordonatorul asistenței acordate AAylex.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

NNDKP este de cinci ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

Despre Grupul AAylex

Grupul AAylex (Cocorico) are ca misiune să ofere hrană naturală, sănătoasă și gustoasă pentru copii, adulți și seniori, creascând puii la cele mai înalte standarde. Puii Cocorico sunt crescuți în mod etic, tratați uman și hrăniți 100% natural, fiind în același timp: nemodificat genetic (non-OMG), fără antibiotice , fără hormoni de creștere făinuri furajere de proveniență animală sau pește, fără aditivi. În ultimii 4 ani, AAylex Group a investit în total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea și consolidarea întregului lanț, de la fermă la furculiță, tot procesul fiind complet natural, în condiții de biosecuritate maximă. Totodată, s-a acordat o atenție deosebită responsabilității sociale privind risipa alimentară, condițiile energetice și de mediu. Produsele Cocorico sunt destinate 70% consumului intern și 30% exportului în țări din Europa precum Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia, etc. precum și piețelor din Orientul Mijlociu. Grupul AAylex deține fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere a puilor, un abator cu o capacitate anuală de producție de peste 100.000 tone de carne, fabrică de cârnați, unități de ambalare, distribuție și logistică proprie, laboratoare proprii pentru fiecare ciclu de producție în parte, bucătărie industrială unde se efectuează teste pentru produsele gata pentru consum. Grupul are un număr de peste 2.000 angajați. În 2020, cifra de afaceri consolidată a Grupului AAylex a fost de peste 651 milioane de lei.

Citeşte mai mult despre , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership