Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Alina Gorghiu: Rezonez cu îngrijorările transmise de colegii avocați ref. tendința de supraimpozitare a veniturilor din profesiile liberale


2 august 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Miercuri, 2 august 2023, Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a postat pe Facebook următorul mesaj:

„Am fost și rămân o susținătoare a profesiilor liberale!
De aceea rezonez cu îngrijorările transmise de către colegii din Baroul Brașov referitoare la tendința de supraimpozitare a veniturilor din profesiile liberale. Baza veniturile din activități independente ar urma, astfel, să fie supuse plății cotei CASS la o bază neplafonată, calculată la venitul realizat, ceea ce ar dubla sarcina fiscală.
Voi urmări cu multă atenție subiectul, pentru că nu este în regulă să fie inechitate socială sau o discriminare nejustificată în raport cu alte categorii de contribuabili.
Am fost plăcut surprinsă și de dialogul purtat cu reprezentanții magistraților din Brașov. Analize obiective legate de justiție la nivel teritorial, teme la zi și propuneri constructive!
Noul nomenclator al specializărilor expertizei tehnice judiciare, numărul necesar de asistenți judiciari, dar și decizia CCR pe legea pensiilor s-au regăsit pe agenda discuțiilor.
Cu toții mi-au transmis că își doresc să rămână în profesie, însă provocările actuale trebuie rezolvate cu maturitate, cu măsuri bune. Livrarea unui act de justiție eficient pentru justițiabil rămâne obiectivul principal.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică