« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Forumul Judecătorilor din România dezvoltă „JurisDictio”, un proiect video social media pentru promovarea statului de drept și a independenței justiției
08.10.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Asociația Forumul Judecătorilor din România a aplicat pentru un grant cu obiectivul dezvoltării proiectului „JurisDictio”, iniţiat şi dezvoltat de magistraţi. Proiectul continuă și dezvoltă misiunea Forumului Judecătorilor din România. Suplimentar comunicatelor și altor luări de poziție în scris ale FJR, pe care le-a avut până în prezent, în cadrul proiectului „JurisDictio”, judecătorii şi procurorii, membri ai asociației sau nu, își vor spune punctul de vedere prin intermediul unor materiale video, se arată în pagina Youtube a proiectului.

Prezentatorii sunt magistrați, care se implică voluntar, pro bono şi sunt aleși în funcție de creativitatea și disponibilitatea acestora. Dacă un magistrat stăpânește foarte bine un subiect şi consideră că acel subiect este important pentru societate, acest magistrat este cel mai în măsură să prezinte și să explice ideile în cadrul unui videoclip.

Videoclipuri de maximum 5 minute vor prezenta cele mai relevante subiecte pe teme de interes general sau pe teme de actualitate dezbătute pe agenda publică într-un anumit moment. Potrivit inițiatorilor, mesajele vor fi gândite pentru toate persoanele care doresc să fie corect informate și sunt preocupate de bunul mers al justiției.
Magistrații din proiect vor răspunde nelămuririlor pe care le au cetățenii în legătură cu apărarea şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale.
Misiunea constituțională ne obligă să găsim continuu soluții pentru promovarea eficientă a unui stat de drept puternic, în interesul și pentru protecția cetățenilor.„, se mai precizează în pagina Facebook a proiectului. „Încurajăm orice persoană să ne contacteze şi să ne transmită propuneri în legătură cu subiectele care ar putea fi prezentate. Vă invităm să urmăriţi activitatea noastră pe paginile de Facebook, Instagram, YouTube şi Twitter!

Echipa de coordonare a proiectului JurisDictio:
– Alin Bodnar – judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
– Dragoş Călin – judecător, Curtea de Apel București
– Ionuţ Militaru – judecător, Curtea de Apel București
– Lucia Zaharia – judecător, Curtea de Apel București
Echipa tehnică:
– Elena Ţara – designer illustrator
– Filip Cerchia – motion graphics
– Timotei Jinar – producţie video

Iată primele două videoclipuri:

 
Secţiuni: Content, Sistemul judiciar, VIDEO | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD