Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Drept penal, Dreptul Uniunii Europene

EPPO investighează instituții publice în cadrul unei anchete privind o fraudă de 1,6 milioane de euro

4 august 2023 | JURIDICE.ro

Joi, 3 august 2023, Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca și Iași a efectuat percheziții în 17 locații, inclusiv în instituții publice, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 1,6 milioane de euro care implică fonduri europene și naționale destinate promovării ocupării forței de muncă, potrivit unui comunicat.

Perchezițiile au loc la domiciliile unor funcționari publici și în șase instituții publice – dintre care patru situate în județul Bacău și două în județul Neamț. 11 persoane vor fi aduse la sediul EPPO din Iași pentru a fi interogate.

Funcționarii publici sunt bănuiți că au sprijinit un grup infracțional organizat care face obiectul unei anchete, acceptând depunerea de documente falsificate, eliberând documente false și coordonând pregătirea formală a dosarelor, pentru a justifica plăți din fonduri europene.

Potrivit anchetei, grupul infracțional organizat a înființat șapte societăți fictive, în scopul de a obține în mod fraudulos subvenții naționale și ale UE, menite să ajute șomerii să își îmbunătățească competențele și perspectivele de angajare. Se crede că suspecții au angajat 197 de persoane sub pretexte false, fraudând astfel bugetul UE și bugetul național cu o sumă totală de 1,67 milioane de euro (85% aparținând bugetului Uniunii Europene și 15% bugetului național al României).

Perchezițiile domiciliare în curs de desfășurare mobilizează zeci de polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, precum și de la Brigada de Operațiuni Speciale și de la Jandarmeria Română – Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică