« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CEDO: Retenția amprentelor, mostrelor celulare și profilurilor ADN încalcă dreptul la viață privată
12.10.2020 | Ruxandra SAVA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Ruxandra Sava

Ruxandra Sava

CEDO. Cauza S. și Marper împotriva Regatului Unit
Hotărârea din 4 decembrie 2008

În Cauza S. și Marper împotriva Regatului Unit, CEDO a statuat că retenția amprentelor, mostrelor celulare și profilurilor ADN ale unor persoane suspecte de săvârșirea unor infracțiuni care nu au fost condamnate nu conduce către un echilibru între interesele publice și private concurente. În consecință, retenția acestor date personale constituie o ingerință disproporționată în viața privată și nu poate fi considerată necesară într-o societate democratică[1].


[1] CEDO, Cauza S. și Marper împotriva Regatului Unit, Hotărârea din 4 decembrie 2008, pct. 125-126.


Av. Ruxandra Sava, CIPP/e

 
Secţiuni: Articole, CEDO, Content, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Jurisprudență, RNSJ, Selected, Studii | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD