« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

ÎCCJ. Cerere de suspendare a executării formulată o dată cu revizuirea
26.10.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că instanța poate suspenda executarea hotărârii a cărei revizuire se cere, sub condiţia dării unei cauţiuni, conform art.  512 din C. proc. civ. În speță, instanța supremă a considerat că este inadmisibil recursul declarat de revizuientă împotriva încheierii de şedinţă din 15 noiembrie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin care s-a respins, ca nefondată, cererea de suspendare a executării formulată de revizuentă, încheierea fiind definitivă, iar potrivit art. 97 pct. 1 din C. proc. civ., „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă recursurile declarate împotriva hotărârilor curţilor de apel, precum şi a altor hotărâri, în cazurile prevăzute de lege”. (Decizia nr. 1897 din  23 octombrie 2019, pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

 
Secţiuni: Content, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD