TOP LEGAL
CorporatePlatinum members
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Insolvență SELECTED Top Legal

CITR a fost numit administrator judiciar al Diverta și își propune o reorganizare rapidă și adaptată contextului pentru salvarea brand-ului rețelei de librării

29 iunie 2021 | JURIDICE.ro

CITR, lider al pieței de insolvență din România, parte a Impetum Group, a fost numit administrator judiciar al rețelei de librării Diverta, cel mai mare retailer integrat în domeniul cărții, papetăriei și jucăriilor, care și-a cerut intrarea în insolvență ca urmare a dificultăților întâmpinate în criza generată de pandemie.

În cazul Diverta, CITR își propune reorganizarea companiei într-o manieră inedită, cu etape concentrate, pentru o redresare cât mai rapidă. Este un nou proiect ambițios pentru noi, în linie cu misiunea noastră de a salva companii în dificultate, branduri și oameni prin multidisciplinaritatea și experiența vastă a echipei CITR. Diverta va avea viitor într-o nouă economie ”, a declarat Aurel Podariu, Business Development Manager al Impetum Group și Senior Partner, CITR.

Strategia pentru salvarea acestui brand 100% românesc va fi bazată pe zonele de business cele mai profitabile, restructurare financiară și operațională și nu în ultimul rând, pe evoluția estimată a pieței și lecțiile crizei anterioare. Echipa CITR va începe cu analiza business-ului Diverta, în special înțelegerea provocărilor din anul anterior și va identifica modalitatea cea mai potrivită de reorganizare. Toate acestea vor contribui la susținerea ecosistemului de stakeholderi din jurul Diverta, cu scopul de a crea parteneriatul necesar pentru o reorganizare de succes. Termenele legale pentru depunerea documentelor sunt disponibile pe websiteul Tribunalului București.

„Perioada pandemiei, care a debutat cu închiderea centrelor comerciale și cu restricții de circulație, a însemnat pentru Diverta și pentru retailul tradițional în general o scădere semnificativă a vânzărilor și acumularea de datorii către furnizori. Toate acestea au avut un efect de domino și au afectat rând pe rând pilonii businessului nostru. Pentru că CITR este renumit pentru soluții inovatoare, a fost prima noastră opțiune când am realizat că suntem în impas, pentru a ne asigura că valoarea brand-ului Diverta este salvată și va merge mai departe”, a spus Amalia Buliga, CEO Diverta.

Studiul CONFIDEX realizat de Impetum Group confirmă că principalele provocări ale pandemiei resimțite de managerii români au fost marcate de scăderea vânzărilor, lipsa cashflow-ului și lipsa de predictibilitate. În plus, managerii au resimțit puternic și criza de personal și creșterea costurilor de producție de la 7%, în primul trimestru la 25% în 2021. Indicele CONFIDEX, care ne arată încrederea managerilor români în economie, din sectorul comerțului, a evoluat în anul pandemic de la o valoare de 42.1 la debutul perioadei la 49.2 după 1 an de zile (pe o scară de la 0 la 100). Această evoluție denotă un optimism în creștere, dar unul fluctuant, marcat nu numai de criza pandemică în sine, cât și de alți factori care influențează economia.

În primele patru luni ale anului, numărul firmelor intrate în insolvenţă a crescut cu aproape 45% faţă de perioada similară din 2020

Evenimente programate
NOU! Despre bani în profesii juridice: avocați, executori, notari, consilieri juridici și alți profesioniști ai dreptului
13 septembrieUltimele evoluții jurisprudențiale privind prescripția răspunderii penale
14 septembrieJURIDICE.ro Premier Golf Day
16 septembrieAccidentul de muncă în toate formele de răspundere juridică
18 septembrieȘcoala Superioară de Cadre
19 septembrie 2024Impactul legii 243/2024 asupra creditorilor IFN/cesionari de creanțe
23 septembrieFraudarea creditorilor – eficacitatea mijloacelor actuale pentru combaterea ei
25 septembrieNoutățile Legii nr. 214/2024 – ce efecte poate avea semnătura electronică
26 septembrieJURIDICE by Night. Golden Season edition
30 septembrieAvocatura: onorariu orar vs. onorariu global
5 octombrieStart Curs INGENIO de pregătire pentru Barou, INM & Magistratură, Notariat și Licență
7 octombrieDacă UIT, 100.000 de lei amendă! (RO E-TRANSPORT)
14 octombrieImpactul sancțiunilor impuse de Consiliul Concurenței asupra pieței editoriale din România: între protecția concurenței și drepturile de autor
21 octombrieAbilitățile de negociere: un moft sau o necesitate?
31 octombrieJURIDICE by Night. Mystic Night. Halloween edition
11 noiembrieFraudarea fondurilor europene: infracțiune de 1 Euro? (Necesitatea stabilirii unui prag valoric minim pentru infracțiunea de fraudare a fondurilor europene)
18 noiembrieSocial Media. Răspunderea juridică în caz de Share și Repost care deranjează
23 noiembrieStart Curs Admitere INM/ Magistratură & Avocatură 2025
28 noiembrieJURIDICE by Night. Autumn Allure edition
2025The Congress / The biggest legal event

Conform analizelor CITR, 50% dintre antreprenori amână intrarea companiei în insolvență de teama stigmatului, însă accesarea în timp util a procedurii, încă din primele stadii de dificultate, crește rata de succes a redresării. Vestea bună este că, odată accesată procedura, 63% dintre antreprenori afirmă că și-au redefinit în sens pozitiv relațiile contractuale cu partenerii de afaceri, iar 78% dintre creditori declară că își doresc să păstreze relațiile comerciale în timpul și după insolvență, arată datele CITR. Făcând pași spre însănătoșire și alături de încrederea partenerilor de business, companiile românești se pot reintegra cu succes în circuitul economic.

Odată cu implementarea noii Directive Europene în domeniul restructurării și prevenției insolvenței la nivelul legislației românești, proiect în care CITR are rolul de consultant la nivel național, ne așteptăm ca eficiența mecanismelor de restructurare să fie semnificativ îmbunătățită, iar numărul procedurilor de prevenție în business accesate de către companii să crească considerabil. Totodată, noua legislație va contribui la crearea unei culturi a prevenției în business.

Astfel, 2021 devine anul prevenției în business, un an în care companiile au oportunitatea să se reinventeze pentru noua economie, să își adapteze strategiile și produsele și să inoveze. Nu în ultimul rând, să își privească greșelile ca un motor de evoluție.

Despre Diverta

Diverta este cel mai mare retailer integrat în domeniul cărții, papetăriei și jucăriilor, prezent pe piața românească de peste 20 de ani. Diverta este una dintre puţinele afaceri româneşti care au reuşit să iasă cu succes din insolvență în urmă cu 10 ani și să se restructureze, înțelegând faptul că insolvența nu înseamnă finalul afacerii. Diverta numără în prezent 22 de librării și are peste 180 de angajaţi.

Despre CITR

CITR este liderul pieței de insolvență din România încă din 2008. Cu o experiență de peste 20 de ani pe piața insolvenței și aproape 1000 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR administrează anual un patrimoniu de 1 miliard de euro și distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile românești de impact.

CITR este o companie Impetum Group, primul grup românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapă din viața unei companii, cu scopul de a crea un impact pozitiv în economie.

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Materii / Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul securităţii sociale
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Drepturile omului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu
Studii
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Top Legal
Avocaţi
Consilieri juridici
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Revista revistelor juridice
Wisdom stories

J   Servicii   Membership   Comunicare   Documentare   Legal Talent Search   Partnership   Servicii tehnice