Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

VeDem Just distribuie gratuit peste 4.500 de ghiduri elevilor care studiază în acest an opționalul de educație juridică
13.10.2020 | Lucian CHECHERIŢĂ

JURIDICE - In Law We Trust
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

A apărut o nouă ediție a ghidului de educație juridică intitulat „Elevul și Legea” scris de judecătorul Cristi Danileț, unul dintre fondatorii VeDem Just. Ghidul cuprinde o analiză la zi a peste 300 de acte normative incidente în diverse situații cu care se confruntă minorii în familie, la școală, pe stradă, la locul de muncă, într-un mijloc de transport, la spital, în mediul online, în contact cu oamenii legii.

Un număr de 4.650 de exemplare ale acestui ghid au fost tipărite, într-o formă grafică deosebită, prin efortul financiar al fundației Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (FNF), biroul pentru România și Republica Moldova, rerezentată de director de proiecte Wagner Raimar, căruia îi mulțumim pentru încrederea acordată pentru al doilea an consecutiv în susținerea proiectului național de educație juridică.

Membrii și voluntarii asociației VeDem Just vor distribui în zilele următoare aceste ghiduri celor aproape 4500 de elevi și profesori care vor studia în acest an materia opțională denumită de noi „Educație juridică”. Asociația asistă personalul didactic în desfășurarea orelor: programa de studiu a fost alcătuită de asociație, o parte dintre profesori au dobândit specializarea necesară în urma participării la cursurile organizate de noi, elevii primesc ghidul în mod gratuit. Programul nostru este detaliat la www.educatiejuridica.ro.

Reamintim că acest opțional poate fi ofertat de profesori și cerut de elevi/părinți după procedura descrisă aici https://educatiejuridica.ro/edjuroptional. Mulțumim celor care în mod curent susțin activitatea noastră la https://vedemjust.ro/doneaza.

Consilier juridic Lucian Checheriță
Președinte VeDemJust

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.