« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

ÎCCJ. Imposibilitatea deducerii cheltuielilor fictive
28.10.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că pentru a fi deductibile de la calculul impozitul pe profit cheltuielile trebuie să suporte exigenţa efectuării lor în scopul realizării de venituri, care nu este îndeplinită în situaţia în care operaţiunile aferente acestor cheltuieli nu există, fiind fictive. În speță, instanța supremă a constatat că din ansamblul elementelor factuale reţinute de instanţa de fond rezultă că serviciile prestate de societatea B. SRL către reclamantă în valoare de 3.781.986 RON, nu au fost prestate în realitate astfel că contravaloarea acestora nu constituia un element de calcul în determinarea impozitului pe profit, fiind justificată conduita organului fiscal de neacceptare a deductibilităţii acestora. (Decizia nr. 978 din 20 februarie 2020, pronunțată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

 
Secţiuni: Fiscalitate, JURIDICE.ro, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Jurisprudența ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD