Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Evoluția comunicării Sistemului Judiciar din România
19.10.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

In ultimii ani au existat diferite initiative de perfectionare a comunicarii din institutiile care alcatuiesc sistemul judiciar din Romania. In unele institutii au excelat, exceleaza, acesta comunicare… insa in altele este inexistenta si dificil de aplicat.

Proiectul TAEJ, initiat de catre CSM cu partenerii institutionali, a pus in maraton intalniri si dezbateri cu magistrati, avocati, experti, purtatori de cuvant, jurnalisti si companii de profil pentru a profesionaliza componenta de imagine si comunicare.

Relatia cu Mass Media, Profesiile Juridice, Indrumarul Privind Magistratii in Social Media cat si alte nevoi sunt doar cateva componente ale Proictului TAEJ.

In cazul Stategiei Nationale de Comunicare a Sistemului Judiciar din Romania, cele doua zile au scos in evidenta nu doar aspecte, ci și obstacole cum a fi: degrevarea de sarcini a purtatorului de cuvant, o mai mare autonomie profesionala, buget, personal, infrastructura logistica etc.

La polul opus, am remarcat oameni inovativi, oameni inventivi si dedicati comunicarii. Desi magistrati cu dosare si activitatile specifice in derulare, cei prezenti au creionat activitatea de comunicare cu mare speranta de normalizare si profesionalizare,cu asteptari si nevoi concrete de formare continua, de practica continua si de upgrade in timp real al acestei componente.

Imaginea nu este de neglijat pentru acesti profesionisti, nu este lasata asa cum se credea pana acum, si in ciuda lipsurilor acestia isi fac treaba.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPressPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.