Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Comunicare profesională Comunicate profesioniști Corporate SELECTED

Radu și Asociații SPRL devine Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL

22 septembrie 2021 | JURIDICE.ro

Radu și Asociații SPRL, societatea de avocatură afiliată EY România, devine Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL, preluând numele avocaților asociați Emanuel Băncilă și Radu Diaconu.

Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL oferă întregul spectru de servicii juridice, în special, consultanță în domeniul dreptului societar/fuziuni și achiziții (M&A), politici și dispute fiscale, drept imobiliar, reglementări în domeniul energiei, relații de muncă, drept bancar și fintech-uri. Cei doi avocați vor fi responsabili cu dezvoltarea activității societății pe două arii principale de servicii: consultanță juridică în afaceri – Radu Diaconu, respectiv politici și dispute fiscale – Emanuel Băncilă.

Emanuel Băncilă, partener și liderul practicii de politici și dispute fiscale, are 25 de ani de experiență în coordonarea proiectelor de inspecții și litigii fiscale. Practica de politici și dispute fiscale condusă de Emanuel Băncilă este printre puținele practici din România incluse de Chambers Europe şi Legal 500 în categoria „Tier 1”. Aceleași publicații l-au inclus pe Emanuel Băncilă in categoria „Leading Individuals”, iar International Tax Review l-a inclus în categoria „Highly regarded”. În ultimii 5 ani, publicația International Tax Review a inclus în mod constant practica de politici şi dispute fiscale în primele 5 firme din România, Europa Centrală şi de Est, și chiar din Europa, la următoarele categorii:  “European Tax Disputes Firm of the Year”, “Tax Innovator Firm of the Year”, “Tax Policy Firm of the year” şi “Central and Eastern Europe Tax Controversy Firm of the Year”.

Emanuel Băncilă a declarat următoarele: „În 2014 am început construirea de la zero a acestei practici de politici și dispute fiscale. În 7 ani, am ajuns la un număr de peste 20 de avocați, practica fiind recunoscută în mod constant în topul primelor 4 din România, alături de firme de avocatură consacrate, cu o vechime de 20-30 de ani. Ne lăudam cu două decizii favorabile în procedura preliminară în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene – C-438/13 și C-441/16, precum și cu decizii de referință în domeniul prețurilor de transfer, TVA și impozit pe profit. Inovația este ceea ce ne definește, dovadă fiind hotărârile judecătorești unice obținute cu privire – de exemplu – la aplicarea amnistiei în situația în care organul fiscal nu a respectat termenul legal de începere a inspecției fiscale, redeschiderea a două rafinării în România a căror activitate fusese suspendată de autoritățile fiscale, reclasificarea riscului fiscal al unui contribuabil sau clarificarea termenului de prescripție în controlul fiscal asupra impozitului pe profit.”

Radu Diaconu, partener coordonator și liderul practicii de consultanță juridică în afaceri, conduce o echipă cu experiență vastă în acordarea de asistență atât investitorilor strategici, cât și celor financiari într-o gamă largă de tranzacții pe piața românească. Echipa sa are ca piloni practicile de drept societar/fuziuni și achiziții (M&A), energie, dreptul muncii, reglementare (regulatory) și drept bancar & fintech-uri, activitatea avocaților care coordonează aceste practici fiind apreciată atât de clienți cât și de publicațiile de specialitate. De asemenea, prin cooptarea Roxanei Dudău ca partener și coordonator al practicii de drept imobiliar, societatea de avocatură se poziționează ca un jucător important pe piața serviciilor de consultanță juridică din domeniu, experiența Roxanei fiind una recunoscută atât național, cât și internațional de publicațiile de profil.

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Interviuri JURIDICE.ro

Printre clienții practicii de consultanță a societății se numără multe dintre cele mai mari 100 de companii de pe piața românească. Între tranzacțiile recente amintim vânzarea business-ului de carduri de carburant al Smart Diesel către grupul german DKV, vânzarea GloriaFood către Oracle, procesul de fuziune a celor trei companii de distribuție Electrica, vânzarea business-ului de producție și retail de mobilă Casa Rusu către fondul de investiții Greenbridge și achiziția hotelului Majestic din București.

“Le mulțumesc atât clienților noștri pentru încrederea acordată, cât și celor 25 de colegi avocați care oferă consultanță juridică de business pentru munca tenace și consecventă din ultimii ani, ceea ce ne-a dat ocazia să realizăm proiecte din ce în ce mai complexe și mai interesante. Intenția mea este ca, în anul care vine și în paralel cu dezvoltarea constantă a echipei, să recunoaștem contribuția colegilor noștri avocați la creșterea susținută a activității noastre, prin cooptarea unora dintre aceștia în parteneriatul firmei de avocatură”, a declarat Radu Diaconu.

Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL are o echipă formată din peste 45 de avocați specializați în consultanță juridică și litigii care deservesc o gamă largă de clienți, în toate sectoarele economiei. Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL lucrează în mod integrat alături de profesioniști din toate domeniile de expertiză ale EY, respectiv consultanță fiscală, strategie și tranzacții, consultanță în afaceri și audit.

Despre Băncilă, Diaconu şi Asociații SPRL

Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL este o societate de avocați ce oferă servicii juridice complete, care includ atât servicii de consultanță juridică cât și asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată, având o practică importantă de controverse și dispute fiscale.

Băncilă, Diaconu şi Asociaţii SPRL este membră a societăților din grupul Ernst & Young Global Ltd și face parte din rețeaua globală EY Law, aflată în plină expansiune, în cadrul căreia lucrează peste 2400 de avocați în mai mult de 90 de jurisdicții.

Experiența noastră a fost recunoscută de piață și de publicații internaționale. Chambers Global 2019 a recunoscut practica noastră de Corporate/M&A în timp ce Chambers Europe 2019 și 2020 au plasat practica noastră de Controverse și Dispute Fiscale pe banda 1. Totodată, The Legal 500 Europe, Middle East and Africa 2019 și 2020 au premiat practica noastră de Drept Comercial, Drept Societar și M&A, ediția 2020 plasând practica de Controverse și Dispute Fiscale pe poziția 1.

Pentru informații suplimentare cu privire la societatea noastră de avocați vă rugăm accesați www.ra-law.ro

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale