Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Normele metodologice ale legii privind majorarea indemnizatiei pentru gemeni si tripleti au fost adoptate de Guvern


10 septembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Guvernul a modificat si completat normele metodologice de aplicare a OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului. Modificarile urmeaza sa fie publicate in Monitorul Oficial.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Marian Sarbu, a explicat ca una din modificari vizeaza modalitatea de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copiilor proveniti din nasteri multiple: ”In cazul nasterii de gemeni, familia va primi, pentru primul copil, indemnizatia in cuantum de 600 de lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei; incepand cu cel de-al doilea copil, va primi indemnizatia de 600 de lei”.

Marian Sarbu a mai afirmat ca a fost reglementata si acordarea indemnizatiei in cazul in care mama nu a realizat venituri in ultimele 12 luni urmand cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar.

Ministrul Muncii a precizat ca familiile care beneficiaza de indemnizatiile pentru cresterea copiilor vor primi banii retroactiv, incepand de la data adoptarii legilor care stabilesc acordarea acestor indemnizatii. De aceasta masura vor beneficia 1.726 de familii cu 2 gemeni si 20 de familii, care au cate 3 gemeni, aflate in evidenta Agentiei Nationale de Prestatii Sociale.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii