Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Modificarea Metodologiei de primire la studii și școlarizare a cetățenilor străini
21.10.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Monitorul Oficial al României, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I, nr. 967 din 21 octombrie 2020 a fost publicat Ordinul nr. 5736/2020 privind modificarea Metodologiei de primire la studii și școlarizare a cetățenilor străini începând cu anul școlar/universitar 2017-2018, aprobată prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 3.473/2017.

Potrivit Ordinului, lista candidaților va fi însoțită de o copie în format electronic a dosarului candidatului. Copia electronică a dosarului va fi pusă la dispoziția MEC prin platforme sau alte mijloace online gestionate de instituțiile de învățământ superior sau printr-un mijloc de stocare portabil.

Dosarele incomplete nu vor fi procesate, fiind declarate respinse. În cazul completării dosarelor, instituțiile de învățământ superior vor relua pașii descriși în procedura de admitere, în vederea procesării acestora de către MEC, iar dosarele în format fizic ale candidaților care renunță la locul obținut vor fi restituite de instituțiile de învățământ superior, în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fără perceperea unor taxe suplimentare.

La înmatriculare, candidații vor prezenta documentele de studii și de identitate din dosarul de candidatură în original, împreună cu scrisoarea de acceptare la studii și pașaportul cu viza valabilă în scop «studii». În cazuri excepționale, stabilite la nivel național sau ca urmare a unor decizii la nivelul instituției de învățământ superior, înmatricularea se poate realiza în baza documentelor autentificate transmise prin mijloace electronice, urmând ca originalele să fie depuse în condițiile prezenței fizice a candidatului pe teritoriul României. Instituțiile de învățământ superior au responsabilitatea de a verifica documentele originale și de a lua măsuri, în cazul în care există neconcordanțe între acestea și documentele transmise prin mijloace electronice.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti