Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Comunicare profesională, Comunicate profesioniști, SELECTED

Țuca Zbârcea & Asociații câștigă premiul „Deal-ul Anului în România”

7 iunie 2021 | JURIDICE.ro

Publicația CEE Legal Matters a desemnat câștigătorii Deals of The Year Awards (DOTY) din 22 de jurisdicții, în cadrul ceremoniei anuale dedicată celor mai importante tranzacții din CEE/SEE și Rusia. Vânzarea activelor deținute de CEZ în România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”) a fost votată tranzacția anului în România.

Câștigătorii trofeelor Deals of The Year Awards (DOTY) au fost anunțați la începutul lunii iunie, ceremonia de premiere fiind programată pentru 16 septembrie, la Londra. Premiile sunt oferite firmelor de avocatură din 22 de jurisdicții, care, pe parcursul anului 2020, s-au implicat în cele mai reprezentative proiecte de tip M&A din regiunea CEE/SEE.

La nivelul țării noastre, distincția „Deal of the Year Award” a revenit echipelor de avocați care au oferit servicii de asistență juridică în contextul procesului prin care compania cehă CEZ Group a vândut, către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”), parte din activele deținute în România, și anume distribuția de energie electrică, furnizarea de energie și portofoliul operațional de energie regenerabilă.

Semnată în octombrie 2020 și finalizată la sfârșitul lunii martie 2021, vânzătorul și cumpărătorul au avut alături în această tranzacție o garnitură de consultanți juridici și financiari, atât din România, cât și din Cehia. Avocații Țuca Zbârcea & Asociații au acordat consultanță generală CEZ Group privind aspectele corporative și de M&A ale tranzacției, incluzând analiza de tip due-diligence, oferind asistență pe durata negocierilor cu potențialii investitori și cumpărătorul final, asistență în semnarea documentelor tranzacției și pe durata closing-ului. De asemenea, o echipă specializată în dreptul concurenței a asigurat consultanța cu privire la implicațiile legislației în domeniul concurenței iar avocații din departamentul de drept bancar al firmei au oferit suport juridic în ceea ce privește aspectele de finanțare incidente proiectului.

Echipa de avocați din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații a fost coordonată în principal de Sorin Vlădescu, Partner (corporate/M&A, energie) și Nisa Jecu, Managing Associate (corporate/M&A, energie). De asemenea, avocații Raluca Mișu, Managing Associate (real estate); Alexandra Pereș, Managing Associate (real estate); Bogdan Halcu, Managing Associate (environmental law); Andreea Oprișan, Managing Associate (competition law); Cătălin Georgescu, Managing Associate (banking law) și-au adus aportul în finalizarea cu succes a acestui proiect.

Țuca Zbârcea & Asociații a colaborat cu firma de avocatură cehă – Skils s.r.o. advokátní kancelář, consultantul internațional al CEZ a.s. care a asigurat coordonarea tranzacției la nivel global.

„Tranzacțiile premiate în acest an sunt deosebit de relevante în contextul în care s-au derulat pe fundalul pandemiei COVID-19 (la acea vreme în expansiune rapidă) și multe dintre ele au fost perfectate, cel puțin parțial, de la distanță și cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziție de noile tehnologii. Cu atât mai mult în aceste circumstanțe, firmele care au jucat un rol critic în asemenea deal-uri, oferind suport încă din faza incipientă și până la finalizare merită o recunoaștere și o apreciere speciale – inclusiv, desigur, Țuca Zbârcea & Asociații pentru munca sa privind achiziția activelor Grupului CEZ din România de către Macquarie Infrastructure and Real Assets”, a declarat David Stuckey, editor executiv al CEE Legal Matters, care a adăugat: „Membrii juriului au votat această tranzacție ca fiind Deal-ul Anului în România, extrem de impresionați de semnificația sa internă și regională, dimensiunea și complexitatea sa. Felicitări din toată inima echipei Țuca Zbârcea & Asociații!”

Finaliștii pentru premiile CEE Deal of the Year au fost selectați de un grup de experți juridici din fiecare țară, câștigătorii fiind determinați de un al doilea grup de specialiști cu expertiză și experiență regionale, recunoscute pe scară largă. Tranzacțiile supuse analizei juriului au fost semnate în anul calendaristic 2020.

Lista completă a câștigătorilor se regăsește aici.

:: English version

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică