Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Bacalaureatul va fi mai simplu


10 septembrie 2009 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Guvernul a hotarat, in sedinta de ieri, 9 septembrie 2009, simplificarea examenului national de bacalaureat.

Examenul de bacalaureat va consta in 3 probe scrise, cu caracter obligatoriu, astfel: o proba scrisa la limba si literatura romana, o a doua proba la alegere dintre matematica si istorie, in functie de specializare, iar pentru cea de-a treia proba elevul va putea opta, in conformitate cu profilul si specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse in urmatoarele doua grupe de discipline:
– fizica, chimie, biologie, informatica,
– geografie, filosofie, logica si argumentare, economie, psihologie, sociologie.

La cele trei probe se adauga proba scrisa in limba si literatura materna pentru elevii care au studiat in limbile minoritatilor nationale.

Totodata, pe parcursul anului, elevii vor avea de obtinut 3 certificate de competenta: unul in limba romana, unul intr-o limba straina si unul in abilitati digitale (utilizarea calculatorului).

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro