Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Iași. Crima din parcare


18 august 2023 | Ștefania-Elena VASILE

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Articole, Creepy cases, Drept penal, Jurisprudență Tribunale, Next, Note de studiu, RNSJ, SELECTED
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, într-o parcare are loc o altercație între mai multe persoane, pe motivul că victima refuza să își mute mașina. După această ceartă, fiecare pleacă acasă, cu excepția unui martor care se întoarce cu inculpatul care avea în mână un cuțit. Victima și inculpatul s-au certat, s-au înjurat, iar martorul a intervenit pentru a-i despărți, dar văzând că nu reușește pleacă. Inculpatul a lovit victima cu cuțitul, o lovitură unică dar de mare intensitate, care a secționat artera și vena femurală, acestea ducând la decesul victimei.

În drept, faptele inculpatului întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de omor calificat. La individualizarea pedepsei, instanța va avea în vedere împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, mijloacele folosite; starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită; natura și gravitatea rezultatului produs; motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit; natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului; conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal; nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială.

Pedeapsa aplicată: Inculpatul este condamnat la 18 ani de închisoare, o pedeapsă complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani a drepturilor prevăzute de articolul 66 alineatul (1) litera a), b) și h), plata sumei de 1527,68 lei reprezentând daune materiale și suma de 8000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia penală nr. 739 din 2019, Tribunalul Iași, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică