Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Despre ultima dezbatere electorală Trump-Biden, alegerile prezidențiale, viitorul Americii și nu numai


26.10.2020 | Simona M. VRĂBIESCU KLECKNER
Secţiuni: Content, Life, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Simona M. Vrăbiescu Kleckner

Simona M. Vrăbiescu Kleckner

În seara de joi, 22 octombrie a.c., în capitala muzicii country, Nashville, statul Tennessee, a avut loc ultima dezbatere electorală televizată, transmisă în direct, dintre candidatul republican la Președinția SUA, Donald Trump, actualul Președinte al Americii, și contracandidatul său democrat, Joe Biden, fost Vicepreședinte în mandatele Președintelui Barack Obama, confruntarea fiind moderată de Kristen Welker, jurnalistă la postul de știri NBC News.

La această dezbatere, consider că Donald Trump s-a prezentat mai bine ca ultima dată. A răspuns bine la substanța întrebărilor. Mie nu mi-a plăcut că se adresa lui Joe prea prietenește, explicându-i punctele sale de vedere, în loc să spună ”fostul Vicepreședinte crede că… etc.”, asta pentru că Trump este prietenos din fire.
Apoi, cred că în încheiere Trump a ratat momentul, deoarece, în opinia mea, trebuia să sublinieze că este Președintele tuturor americanilor și că face tot pentru toți, spre a reuni țara, ceea ce, culmea, spune mereu în fiecare campanie.
A reușit câteva replici foarte bune și a reușit să-i amintească lui Joe faptele sale criminale.

Cât despre Joe Biden, acesta a vorbit mai bine decât mă așteptam, dar la întrebări se vedea cum citea, era bine pregătit, foarte dușmănos, cu insulte față de Trump. Dar nu avea încotro, deoarece în situația celor care au fost oficializate recent, cu referire la banii primiți de el din China și Ucraina (și România) nu putea decât să mintă și să fie în ofensivă, totodată știind că este apărat de presa de stânga, care nu discută acest subiect, dând de înțeles că informațiile ar fi false, cu toate că erau cunoscute încă din anul 2019 de FBI.
Tot ceea ce au făcut J. Biden și John Kerry, Secretar de Stat în ultimul mandat al Administrației Obama, este descris în cărțile lui Peter Schweizer, două de mai de mult, pe care, de asemenea, le-am citit, și o a treia carte, apărută recent, „Profiles in Corruption: Abuse of Power by America’s Progressive Elite” (HarperCollins Publishers, New York, 2020).
Totdeauna m-a mirat cum are Joe curajul să între în campanie. Iar acum, recent de tot, Rudi Giuliani a venit cu dovezi despre cele imputate lui Hunter, fiul său.

K. Welker, moderatoarea care face parte din mass-media de stânga, a adresat întrebări a căror substanță a fost în avantajul lui J. Biden, fiind recente și cunoscute, ca el să aibă material de atac, nefiind întrebări care să acopere importanța Americii în lume și nici despre economie, unde D. Trump era învingător.
În plus, ca și Chris Wallace de la Fox News, pe 29 septembrie a.c., în prima dezbatere cu cei doi, ea l-a întrerupt pe Trump de multe ori tocmai când acesta încheia cu ce era mai important, iar pe Biden mai puțin (alăturat o imagine CNN cu cei doi contracandidați în timpul confruntării lor finale).

Astăzi dimineață, am aflat de la analiștii politici că Trump ar fi câștigat contestația având in favoarea sa 5 întrebări din 7.

Părerea mea este că Donald Trump va câștiga alegerile, dar vor fi certuri la numărătoarea voturilor, legate inclusiv de voturile prin poștă și de manipularea lor.
Stânga va pretinde că a câștigat și dreapta la fel. Va urma un haos care ne va ține în nesiguranță.
Dacă Trump nu va avea și majoritate în Senat, imediat Partidul Democrat va trece la impeachment.
Dacă va avea și Senatul, atunci sper ca Raportul Durham să apară cu condamnările respective. De frica acestora, stânga radicală se va da de ceasul morții ca să câștige atât alegerile prezidențiale cât și pe cele pentru Congres.

Dacă Donald Trump și Mike Pence, inclusiv în Senat, vor avea puterea, probabil că le vor trebui 2 ani să curețe țara de propaganda și influența comunistă, spre a reface America așa cum am cunoscut-o eu, adică până în anul 2022.
Dacă Joe Biden și Kamala Harris vor prelua puterea, inclusiv în Congres, le vor trebui și lor cam 2 ani să distrugă urmele Declarației de Independență din 1776 și să instaureze  socialismul totalitar cu ajutorul comunismului chinez.
În ambele cazuri, în 2022, după 246 de ani, America va renaște, ori capitalistă ori comunistă.

Alegerile din 3 noiembrie 2020 din SUA, organizate și desfășurate în condițiile pandemiei COVID-19, vor hotărî, totodată, soarta lumii, iar stânga, fiind conștientă de acest lucru, pentru a reveni la putere a cauzat toate violențele din ultima vreme, întrebuințând ignoranța afroamericanilor, din care majoritatea nu cunosc istoria Americii.
Stânga americană este reprezentată de Partidul Democrat devenit marxist, cu mass-media obișnuită și cea din Silicon Valley, care lucrează ca braț al comunismului în SUA, și de bilionarii din Silicon și toți cei care alimentează substanțial mișcările ANTIFA și BLM, neavând habar de pericolul comunist chinez.

Așa cum am arătat pe larg în articolul meu „America la Răscruce„, publicat luna aceasta de JURIDICE, dacă nu va câștiga Trump, atunci, din anul 2021, Occidentul va rămâne sub comanda comunismului chinez, care cu timpul va înghiți și corupția totalitară rusească.

Un editorial foarte bun pe această temă a scris William Kilpatrick pentru „Turning Point Project”, articol pe care, chiar în ziua în care scriu aceste rânduri, genialul jurnalist și analist politic Adrian Pătrușcă l-a ales bine, l-a tradus și publicat în „Evenimentul Zilei” sub titlul „Aceste alegeri ar putea fi ultima șansă a Americii de a supraviețui ca națiune liberă”.
În același registru, la sfârșitul lunii iunie, tot A. Pătrușcă a publicat în cotidianul evocat analiza excepțională a lui Guy Millière pentru „Dreuz” intitulată „De realegerea lui Trump depinde supraviețuirea Civilizației occidentale. Iată de ce”.
Pe Adrian îl cunosc și apreciez de când lucra la ziarul „Ziua” și îi trimiteam spre publicare materiale ale ACORD – Comitetul politic al românilor din SUA, constituit pentru promovarea democrației în Țară și pe care l-am condus în anii ’90.

Cam așa văd și eu lucrurile. Cel mai frică mi-este de luna decembrie, când vor fi contestațiile cu privire la cine câștigă și vom vedea ce măsuri mârșave va lua stânga radicală față de Trump și față de Republicani.
Dacă numărătoarea voturilor este contestată până în 6 ianuarie 2021 (mandatul noului Președinte începe la 20 ianuarie), se va merge la Curtea Supremă a SUA, care va decide.
Dacă o asemenea procedură se va desfășura după data de 6 ianuarie, atunci Camera Reprezentanților va fi cea care va decide, adică Nancy Pelosi împreună cu grupul marxist de deputați.

Eu și soțul meu, Rudi Kleckner, am votat miercuri seară, când ploua și ne-am gândit că va fi lume mai puțină. Chiar așa a fost.
Donald Trump, așa cum a anunțat încă din toamna trecută, și-a mutat reședința permanentă de la New York în Florida, de aceea votează tot aici. El locuiește puțin mai la nord, pe aceeași șosea A1A, la 15 minute cu mașina de noi. Când este prezent, trebuie să facem ocol ca să ajungem în Palm Beach, iar când nu e, trecem prin fața Mar-a-Lago Club, unde chiar locuiește. Am și vizitat interiorul reședinței lui de două ori, când Donald nu era acasă, era însă Eric, fiul său.

Dezbaterea de joi a schimbat cu mult felul de a gândi al nehotărâților, cei înclinați spre Trump au rămas cu el, iar unii dintre cei aflați de partea lui Biden, probabil, au trecut spre Trump.

Și eu sunt optimistă cu privire la rezultatul acestor alegeri istorice, însă Rudi vede totul în roz… Pe Donald Trump victorios, Senatul majoritar republican, iar pe cei vinovați trași la răspundere, domnia legii americane fiind împlinită. Așa să fie, Doamne Ajută!!!
Dumnezeu să binecuvânteze America și România!

Palm Beach-Florida
23 octombrie 2020

Simona M. Vrăbiescu Kleckner

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro