Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Tribunalul Mureş. Concurs online de eseuri: Justiţia prin ochii tinerilor
26.10.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Cu ocazia Zilei europene a justiţiei civile, sărbătorită în data de 25 octombrie, Tribunalul Mureş  a organizat un concurs online de eseuri, având ca temă „Justiţia prin ochii tinerilor”, în scopul de a-i aduce pe aceştia cât mai aproape de actul de justiţie și de a fi observat modul lor de percepție asupra sistemului judiciar.

Competiţia s-a adresat elevilor din judeţul Mureş și s-a organizat pe două secţiuni, respectiv clasele IV-VIII și IX-XI, la concurs înscriindu-se un număr de 18 elevi.

Comisia de jurizare a lucrărilor a fost formată din magistraţi ai Tribunalului Mureş, şi anume Marilena Bureţea, judecător la secția civilă, Camelia Rodica Greabu, judecător la secția penală și Maria Ristache, judecător la secția contencios administrativ și fiscal, precum și jurnaliști ai mass-media mureșene: Dorina Matiș – jurnalist al Agenției de Presă Agerpres și Letiția Oana Bota, redactor la cotidianul „Cuvântul Liber”.

În aprecierea eseurilor s-a urmărit, în principal, modul de abordare a temei, originalitatea şi cursivitatea lucrării, prezentarea opiniei personale şi argumentarea punctului de vedere al tinerilor autori.

La secțiunea claselor IV- VIII,  eseul care a întrunit cel mai mare punctaj a fost cel realizat de Alisia Mărăcine, elevă în clasa a IV-a A a Şcolii Gimnaziale Sâncraiu de Mureș, iar la secțiunea claselor IX-XII cel realizat de Cristina Kelemen, elevă în clasa a XII-a A a Colegiului Național Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș.

Lucrările câștigătoare de la ambele secțiuni vor fi publicate în cotidianul local „Cuvântul Liber” precum şi pe portalul Tribunalului Mureş, secțiunea „Informaţii de interes public”.

Tribunalul Mureş dorește să mulțumească elevilor care au participat la acest concurs pentru interesul arătat și pentru munca depusă, precum şi profesorilor îndrumători şi reprezentanților presei locale pentru colaborare.

Ne deschidem virtual porțile în acest an și punem la dispoziția tuturor persoanelor interesate – cetățenilor, profesioniștilor dreptului, studenților și auditorilor de justiție, în format electronic, materialele de informare precum și ghidurile elaborate și adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii, care pot fi accesate pe portalul instanței.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti