Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

UPLR – partener al mediului de afaceri și al instituțiilor statului
27.10.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 27 octombrie 2020, a avut loc Adunarea Generală a Uniunii Profesiilor Liberale din România. Au fost ratificată componența noului Birou Executiv al Uniunii Profesiilor Liberale din România format din: conf. univ. dr. Gheorghe Ialomițianu – Președinte, Dr. Dan Manolescu – Prim-Vicepreședinte, Daniel Fenechiu – Vicepreședinte, potrivit unui comunicat.

Au fost prezentate și aprobate: raportul de activitate al Uniunii Profesiilor Liberale din România în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2019, Proiectul Programului de activitate al Uniunii Profesiilor Liberale din România pentru anul 2020, Prioritățile Uniunii Profesiilor Liberale din România pentru anul 2020, Execuția bugetară la data de 30 septembrie 2020, organizarea celei de a XIII-a ediții a „Zilei Profesiilor Liberale din România”, înființarea unui Grup de lucru care să elaboreze proiectul legii-cadru a profesiilor liberale din România.

Camera Auditorilor Financiari din România a preluat conducerea UPLR prin intermediul dlui. conf. univ. dr. Gheorghe Ialomițianu, prim vicepreședinte CAFR, pentru un mandat de 2 ani. Obiectivul principal al mandatului este ca UPLR să devină un partener al mediului de afaceri și Guvernului prin punerea la dispoziția sa a expertizei profesioniștilor liberali pentru a găsi cele mai bune măsuri de relansare a economiei.

UPLR consideră că principalul obiectiv pe care ar trebui să și-l propună programul guvernamental de relansare a economiei  ar trebui să fie menținerea locurilor de muncă și asigurarea sănătății populației. Epidemia cauzată de Coronavirus reprezintă o amenințare pentru economia națională și pentru nivelul de trai al cetățenilor. În timpul acestei crize sanitare, este vital să protejăm nu numai sectoarele critice ale economiei, ci și activele, tehnologia și infrastructura noastră. Însă, înainte de toate, trebuie să protejăm locurile de muncă și angajații.

Profesiile liberale pot contribui la reducerea birocrației din administrația publică și la creșterea calității actului administrativ. Reducerea birocraţiei aduce un plus de valoare considerabil economiei româneşti deoarece atunci când eficiența și productivitatea sunt scăzute de apariția birocrației, efectele pot fi resimțite în performanța administrării.

Profesioniștii liberali simt cel mai bine pulsul economiei și sunt cei mai obiectivi parteneri care pot propune măsuri eficiente pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti