Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Calafat. Granița dintre lovire și tentativă de omor


23 august 2023 | Andrei PINTILIE

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Creepy cases, Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Next, SELECTED
Andrei-Ioan Pintilie

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, s-a reținut că în seara zilei de 07.08.2019, persoana vătămată se afla pe terasa localului public pe care îl deține împreună cu mai multe multe cunoștințe. Deoarece două persoane începuseră să își aplice reciproc lovituri, persoana vătămată a intervenit pentru aplanarea acestui conflict și l-a scos pe unul dintre ei în afara terasei.
Acesta a anunțat telefonic membrii familiei sale că are un conflict cu cineva, iar în urma apelului telefonic, la fața locului s-au deplasat patru inculpați, context în care unul din ei a aplicat o singură lovitură cu un obiect contondent persoanei vătămate, în zona capului. În urma loviturii primite, persoana vătămată a suferit un traumatism cranio-cerebral acut, plagă contuză în regiunea occipitală și excoriații la ambii genunchi.
Inculpatul a recunoscut că i-a aplicat o lovitură cu un obiect contondent persoanei vătămate, fără a-și aminti zona vizată, însă presupune că lovitura sa a vizat umerii persoanei vătămate.
Lovitură aplicată de inculpat persoanei vătămate a fost observată și de doi martori.
În urma loviturii primite, persoana vătămată a prezentat amețeli, cefalee și pierdea sânge, astfel că a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale de către fiul său și un martor.
Din certificatul medico-legal rezultă că persoana vătămată a fost examinată în data de 08.08.2019, reținându-se că acuză cefalee, amețeli, dureri lombare, plagă suturată de 3 cm occipital superior și excoriații de 6/4 cm genunchiul drept, de 4/4 cm genunchi stâng, de 8/0,2 cm scapular drept, concluzionându-se că acesta prezintă leziuni ce s-au putut produce în ziua de 07.08.2019, prin lovire cu un corp dur, necesitând 8-9 zile de îngrijiri medicale, fără a-i pune în primejdie viața victimei.

În drept, în temeiul art. 386 alin. 1 C.pr.pen., dispune schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care a fost trimis în judecată inculpatul din infracțiunea de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.pen., în infracțiunea de tentativă de omor, prev. de art. 32 rap. la art. 188 C.pen.

Sentința penală nr. 251/2021, disponibilă aici.

Andrei Pintilie
Student – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică