Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Prelungirea unor termene din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței | Proiect


23 august 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Asigurări, Insolvență, Proiecte legislative

Vineri, 18 august 2023, Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică proiectul de OUG pentru instituirea unei prelungiri a termenelor prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

Proiectul de act normativ reglementează prelungirea cu 90 de zile a termenelor în care contractele de asigurare încheiate cu asigurătorul cu o cotă de piaţă ridicată pe segmentul asigurărilor RCA, aflat în procedură de insolvență la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, încetează de drept conform art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare, având drept consecință faptul că, la împlinirea termenelor prelungite prin prezenta ordonanță de urgență, numărul de contracte RCA aflate în termen de valabilitate va fi redus într-o proporție semnificativă.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică