Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

CJUE. C-608/19 Istituto nazionale per l’assicurazione contro gli infortuni sul lavoro. Ajutoare de stat. Companiile care depășesc plafonul de minimis din cauza cumulului cu ajutorul obținut anterior
28.10.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CJUE, Concurență, Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Cererea de decizie preliminară, introdusă de Consiliu de Stat, Italia, în cadrul unui litigiu între Institutul național de asigurări împotriva accidentelor de muncă, Italia, și societatea Zennaro, privește interpretarea Regulamentului 1407/2013 privitor la aplicarea articolelor 107 și 108 al TFUE.

Societatea Zenaro exercită o activitate în sectorul lemnului și al produselor derivate. Instanța de trimitere a fost sesizată în urma refuzului acestui Institut de a admite societatea respectivă la beneficiul subvenției prevăzute printr-o cerere de proiecte publicată în 2013, care era destinată finanțării intervențiilor în domeniul sănătății și securității la locul de muncă. Instanța de trimitere afirmă că motivul refuzului consta în circumstanța că întreprinderea a beneficiat deja în cei trei ani anteriori de alte ajutoare care intră sub regimul de minimis, pentru un alt proiect.

În hotărârea de astăzi, Curtea a statuat că articolele 3 și 6 din Regulamentul nr. 1407/2013 trebuie interpretate în sensul că o întreprindere, al cărei stat membru de stabilire intenționează să îi acorde un ajutor de minimis care, datorită existenței unui ajutor anterior, ar crește valoarea totală a ajutorului acordat întreprinderii respective dincolo de plafonul de 200.000 de euro pe o perioadă de trei ani fiscali poate opta, până la acordarea acestui ajutor, pentru reducerea finanțarea necesară sau pentru renunțarea, totală sau parțială, la subvențiile anterioare deja primite, pentru a nu depăși acest plafon. Statelor membre nu li se cere să permită companiilor solicitante să își modifice cererea de ajutor înainte ca aceasta să fie acordată, pentru ca să nu depășească plafonul de 200.000 de euro. Revine instanței de trimitere să evalueze consecințele juridice ale absenței dreptului întreprinderilor de a efectua astfel de modificări, fiind specificat că acestea pot fi efectuate numai la o dată anterioară celei de acordarea ajutorului de minimis.

:: Hotărârea (în limba română)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti