« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU ESTRADE PARTNERS
 

CJUE. C-521/18 Pegaso Srl Servizi Fiduciari. Achiziții publice în sectoarele apei, energiei, transporturilor și serviciilor poștale
28.10.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Cererea de decizie preliminară, introdusă de Tribunalul administrativ regional din Lazio, Italia, în cadrul unui litigiu între Pegaso Srl și Poste Italiane SpA, vizează interpretarea Directivei 2014/23 privitoare la atribuirea contractelor de concesiune.

Litigiul privește legalitatea unei notificări a unei cereri de oferte privind atribuirea, în contextul unei proceduri deschise, a serviciilor de recepție și supraveghere a portalurilor de la oficiile Poste Italiane și ale altor companii din grupul său.

Instanța de trimitere are îndoieli cu privire la chestiunea dacă procedura principală intră în competența instanțelor administrative sau a instanțelor ordinare. În acest scop, este esențial să se stabilească dacă Poste Tutela, acum Poste Italiane, a fost supusă obligației de a iniția o procedură de licitație în vederea atribuirii serviciilor în cauză în acțiunea principală.

În hotărârea de astăzi, Curtea a statuat că articolul 13 din Directiva 2014/23 trebuie interpretat în sensul că se aplică activităților constând în furnizarea de servicii de recepție și supraveghere a portalurilor oficiilor furnizorilor de servicii poștale, în măsura în care astfel de activități au o legătură cu activitatea care se încadrează în sectorul poștal, în sensul că servesc în mod eficient exercitării acestei activități.

:: Hotărârea

 
Secţiuni: CJUE, Content, Dreptul Uniunii Europene, Energie, Transporturi | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD