Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

CJUE. C-611/18 P Pirelli/Comisia. Piața europeană a cablurilor electrice. Prezumția exercitării efective a influenței decisive
28.10.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CJUE, Concurență, Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În decizia atacată, Comisia a constatat că douăsprezece întreprinderi în sensul legislației UE în materie de concurență (șapte europene, trei japoneze și două coreene), alcătuite în total de 26 de companii, participaseră la o încălcare unică și continuă a articolului 101 din TFUE în sectorul cablurilor electrice subterane și submarine de (foarte) înaltă tensiune și a aplicat amenzi în valoare totală de 301.639.000 de euro. Lui ABB AB, o companie suedeză și companiei-mamă ABB Ltd, li s-a acordat imunitate deplină pentru a dezvălui Comisiei existența cartelului.

Ulterior, 20 dintre acele societăți au formulat cincisprezece acțiuni împotriva deciziei atacate. Aceste recursuri au fost respinse de Tribunal prin hotărârile pronunțate la 12 iulie 2018.

Prezentul recurs a fost introdus împotriva Hotărârii Tribunalului din 12 iulie 2018, Pirelli & C./Comisia (T 455/14). Reclamantul a fost tras la răspundere pentru încălcări comise în perioada 18 februarie 1999 – 28 iulie 2005 în calitatea sa de societate-mamă a ceea ce este acum Prysmian Cavi e Sistemi Srl.

În hotărârea de astăzi, Curtea a respins recursul introdus împotriva hotărârii Tribunalului susmenționate, considerând ansamblul motivelor de recurs ca fiind nefondate.

:: Hotărârea (în limba italiană)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti