« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București. Demersurile efectuate ref. proiectul privind specializarea avocaților
29.10.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Joi, 28 octombrie 2020, Baroul București a informat că, în vederea consultării unui număr cât mai mare de colegi cu privire la inițiativa Uniunii Naționale a Barourilor din România de a pune în dezbatere un proiect de reglementare intraprofesională privind specializarea avocaților, au fost efectuate următoarele demersuri, potrivit unui comunicat:

1. Prin postarea pe site-ul baroului din data de 22 iulie 2020, s-au solicitat puncte de vedere sau observații de la membrii baroului, cu privire la proiectul de hotărâre supus consultării. Până la 26 octombrie 2020 au fost transmise un număr de 23 de puncte de vedere, alături de o petiție inițiată de un avocat din Baroul București și susținută, prin semnătură, de un număr de 514 avocați din întreaga țară. Consiliul Baroului București adresează mulțumiri avocaților indicați mai jos, pentru efortul de a transmite un punct de vedere care să permită formarea unei opinii a Baroului București cu ocazia consultărilor profesionale la nivel național.

2. La data de 16 octombrie 2020 a fost organizată o dezbatere online, cu sprijinul partenerului JURIDICE.RO, ocazie cu care s-au exprimat poziții de susținere sau de contestare a proiectului supus dezbaterii. Consiliul Baroului București mulțumește tuturor participanților la dezbatere, precum și avocaților care au urmărit evenimentul pe site-ul baroului, în vederea aprofundării subiectului dezbătut.

3. Consiliul Baroului București va efectua un sondaj de opinie în rândul membrilor baroului, pentru a putea evalua cât mai complet punctele de vedere ale comunității profesionale în legătură cu subiectul avocatului specializat. Consiliul Baroului București mulțumește anticipat membrilor baroului care vor participa la sondaj și invită în continuare avocații să comunice orice opinie în legătură cu acest subiect, urmând ca o sinteză a întregii consultări să fie transmisă la Uniunea Națională a Barourilor din România.

Avocati care au trimis observații cu privire la Proiectul „Avocatul specializat“:
1. Ioan Bitiusca
2. Oana Călin
3. Matei Chirilov
4.Ioana Cornescu
5. Dragoș Petru Cremene
6. Cristinela Dobre
7. Iosif Friedmann-Nicolescu
8. Andra-Mădălina Gherasim
9. Constantina Ioniță
10. Elena Lixandru
11. Corina Marcu
12. Silviu Nedelcu
13. Mariana Parascan
14. Ramona Mihaela Pavel
15. Daniel Pletosu Daniel
16. Elena Radu
17. Alina Simionescu
18. Ofelia Teodorescu
19. Cristina Mariana Tomescu
20. Țuca, Zbârcea & Asociații
21. Silvia Uscov
22. Ruxandra Vișoiu
23. Ioan-Luca Vlad.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.