Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial

Wolters Kluwer România organizează o nouă ediție a Conferinței Revistei de Drept al Afacerilor
29.10.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Content, Drept comercial, Insolvență
JURIDICE - In Law We Trust

Wolters Kluwer România organizează, în format exclusiv online, conferința „Dreptul afacerilor. Provocări actuale”, sub egida Revistei Române de Drept al Afacerilor, pe 24 noiembrie 2020.

Evenimentul constituie o dezbatere cu tradiție pentru Wolters Kluwer România, susţinută de unii dintre cei mai buni profesionişti ai dreptului, care analizează problemele actuale din lumea afacerilor. Conferința online propune soluţii, integrând punctele de vedere diferite ale practicienilor, fie ei avocaţi, magistraţi, practicieni în insolvenţă sau chiar antreprenori. Conferința include două module, Insolvență și Societăți.

Informații privind Modulul Insolvență

Primul modul include teme în materia insolvenței care aduc în atenție situația de criză generată de pandemia de COVID-19 și politicile de sprijin şi măsuri legislative adoptate pentru a evita intrarea în faliment a persoanelor şi afacerilor.

În România, printre reglementările de dată recentă se numără Legea nr. 55/2020 și Legea nr. 113/2020. În cadrul Conferinței online Dreptul afacerilor se vor discuta îndeosebi impactul acestor reglementări asupra societăților aflate în dificultate financiară sau în insolvență, precum și propunerile de îmbunătățire a cadrului normativ actual.

Moderator al acestui modul este prof. univ. dr. Florin Moțiu, fost judecător Curtea de Apel Timişoara, printre subiectele propuse de vorbitori numărându-se Insolvența și pandemia – noutăți legislative și Compensația în procedura insolvenței și alte probleme de compatibilitate.

Detalii despre Modulul Societăți

Panelul de Drept societar al Conferinței anuale a RRDA conține valoroși teoreticieni și practicieni, care vor prezenta teme de actualitate. Advând în vedere că există premisele adoptării unei noi legi a societăților comerciale, de anul viitor, subiectele dezbătute se vor axa pe posibile amendamente ale acestei legi.

Moderează acest modul lect. dr. Sergiu Golub din cadrul Facultății de Drept de la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, iar discuțiile urmează teme generale precum Asocierea în participație și Forma actului de fuziune.

Organizatorii pun la dispoziția celor interesați să participe două pachete: pachetul standard, respectiv pachetul promoțional, cu reducere de fidelitate acordată clienților și partenerilor Wolters Kluwer România.

:: Pentru detalii și înscriere

REVISTA ROMÂNĂ DE DREPT AL AFACERILOR este singura revistă de pe piața românească dedicată Dreptului Afacerilor ca ramură distinctă de drept. Pe lângă articole de doctrină, revista urmărește îndeaproape soluțiile pronunțate de instanțele judecătorești naționale sau europene, oferind jurisprudență relevantă comentată de practicieni. Autorii articolelor sunt personalități ale lumii juridice academice şi profesionale românești, care contribuie activ la dezvoltarea în România a Dreptului afacerilor. Revista este cotată în trei baze de date internaționale (BDI: EBSCO, ProQuest) și acreditată CNCSIS. Apariții: 6 apariții pe an.

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor. La nivel global, dar şi în România, instrumentele de lucru dedicate profesioniştilor au devenit din ce în ce mai performante datorită dezvoltării tehnolgiei informaţiei. Wolters Kluwer România este unul dintre liderii în domeniul soluţiilor IT de informare și decizie, automatizare și software personalizat, devenite deja indispensabile pentru manipularea informaţiei.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti