« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Anunț de post vacant – Director administrativ
01.11.2020 | Elena ALBU

Drept Timisoara
Secţiuni: Anunțuri, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria CA 361/1 din 27 octombrie 2020, a fost publicat Anunț de post vacant – Director administrativ.

Parchetul European (EPPO) este un serviciu de urmărire penală european independent, responsabil cu anchetarea și urmărirea penală a infracțiunilor care afectează bugetul Uniunii, inclusiv a fraudelor, a corupției, a spălării banilor și a fraudelor transfrontaliere grave în materie de TVA. Regulamentul de instituire a Parchetului European în cadrul unei cooperări consolidate a intrat în vigoare la 20 noiembrie 2017.

Parchetul European oferă oportunitatea unei cariere stimulante și atractive pentru persoanele entuziaste, motivate și cu înaltă calificare, care doresc să lucreze într-un mediu internațional și să contribuie la viziunea acestei noi organizații. Sediul EPPO este în Luxemburg.

Cerințe

1. Criterii de eligibilitate

Pentru a fi considerați eligibili, candidații trebuie să îndeplinească toate criteriile de eligibilitate de mai jos până la data-limită de depunere a candidaturilor:

— să aibă un nivel de educaţie corespunzător unui ciclu complet de studii universitare atestate de o diplomă, atunci când durata normală a studiilor universitare respective este de patru ani sau mai mult, și o experiență profesională adecvată de cel puțin 15 ani, dobândită după obținerea diplomei; sau

— să aibă un nivel de educaţie corespunzător unui ciclu complet de studii universitare atestate de o diplomă, atunci când durata normală a studiilor universitare respective este de cel puţin trei ani, și o experiență profesională adecvată de cel puțin 16 ani, dobândită după obținerea diplomei.

În plus, candidatul trebuie să îndeplinească următoarele condiții, până la data-limită de depunere a candidaturilor:

— să aibă cetățenia unuia dintre statele membre ale Uniunii și să beneficieze de drepturi cetățenești depline;

— să își fi îndeplinit toate obligațiile impuse de legislația privind serviciul militar;

— să prezinte garanțiile morale necesare exercitării atribuțiilor sale;

— să fie apt(ă) din punct de vedere fizic pentru îndeplinirea sarcinilor sale;

— să facă dovada cunoașterii aprofundate a unei limbi a Uniunii și a cunoașterii satisfăcătoare a unei alte limbi a Uniunii, în măsura necesară îndeplinirii sarcinilor sale.

2. Criterii de selecție

Candidaturile vor fi evaluate pe baza informațiilor furnizate de candidați în formularul de candidatură, ţinând seama de următoarele condiţii:

Condiţii esențiale

— Cel puțin zece (10) ani de experiență profesională relevantă pentru sarcinile directorului administrativ menționate la rubrica „Responsabilităţi principale”;

— Cel puțin cinci (5) ani de experiență și succese dovedite într-un post de conducere în organizații de dimensiuni comparabile cu cele ale EPPO (vă rugăm să precizați în candidatură numărul de angajați aflaţi în subordinea dumneavoastră și cuantumul bugetului);

— Experiență profesională care demonstrează buna cunoaștere a Statutului funcționarilor UE și a Regulamentului financiar al UE;

— Cunoașterea excelentă a limbii engleze scrise și vorbite, cel puțin la nivelul C1.

Condiţii care oferă un avantaj

— Experiență dovedită în pregătirea și punerea în aplicare a programelor de lucru, a planurilor de lucru și/sau a altor documente strategice și operaționale pentru o organizație;

— Experiență de conducere într-o instituție sau într-un organism care exercită o competență regaliană (de preferință, din justiție, poliție sau armată);

— Experiență de conducere în organizații publice internaționale;

— Fluență în limba franceză, cel puțin la nivelul B2.

Competențe interpersonale

— Standarde înalte de etică și integritate personală;

— Abilități de conducere solide;

— Gândire analitică și strategică;

— Excelente abilităţi organizatorice;

— Excelente abilități de soluționare a problemelor și capacitatea de a improviza;

— Excelente abilităţi de negociere;

— Excelente abilităţi de comunicare orală și scrisă;

— Inteligenţă socială;

— Capacitatea de a lucra într-un mediu multicultural;

— Capacitatea de a-şi păstra calmul în condiții de stres.

 Procedura de depunere a candidaturii

Candidatul/titularul funcției trebuie să dețină o autorizare de securitate valabilă până la nivelul „SECRET UE/EU SECRET” sau să fie dispus să se supună procedurii naționale de autorizare de securitate (pentru a i se permite să își desfășoare activitatea).

Înainte de depunerea candidaturii, candidații trebuie să verifice cu atenție dacă îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate, în special cele privind tipurile de diplome şi de experiență profesională cerute și cele privind competențele lingvistice.

Pentru a facilita procesul, candidaţii sunt invitaţi să îşi depună candidatura în limba engleză.

Pentru a asigura valabilitatea candidaturilor, candidații trebuie:

— să utilizeze și să completeze corect formularul de candidatură al EPPO, care se găseşte pe site-ul DG JUST https://ec.europa.eu/info/files/eppo-application-form-word_ro;

— să îşi trimită candidatura (preferabil în format pdf) numai prin e-mail la EPPO-Recruitment-AD@eppo.europa.eu înainte de data-limită;

— să menţioneze în subiectul e-mailului numărul de referință al prezentului post vacant, urmat de numele lor;

— să salveze formularul de candidatură după cum urmează: NUME_Prenume_Număr de referinţă.

Candidaturile incomplete sau cele trimise fără a utiliza formularul de candidatură al EPPO vor fi considerate neconforme și tratate ca fiind neeligibile.

Candidații care utilizează aceeași candidatură pentru a candida pentru mai multe posturi vor fi, de asemenea, descalificați.

Vă rugăm să vă asigurați că formularul dumneavoastră de candidatură este lizibil, deoarece nu va avea loc o comunicare suplimentară.

Munca cu fracțiune de normă va fi luată în considerare proporțional cu procentul de ore lucrate cu normă întreagă; prin urmare, candidații trebuie să indice procentul muncii cu fracțiune de normă.

Studiile de doctorat pot fi luate în considerare ca experiență profesională în cazul în care candidații au primit o bursă de studii sau un salariu pe durata desfășurării acestor studii. Perioada maximă luată în considerare pentru studiile de doctorat este de trei ani, cu condiția ca aceste studii să fi fost încheiate cu succes înainte de data-limită de depunere a candidaturilor pentru procedura de selecție.

Documentele justificative (de exemplu, copiile legalizate ale diplomelor, referințele, dovezile privind experiența profesională etc.) nu trebuie trimise în această etapă, ci într-o etapă ulterioară a procedurii.

Având în vedere numărul mare de candidaturi primite pentru fiecare procedură de selecție, vor fi contactați numai candidații selectați.

Data-limită de depunere a candidaturilor

Data-limită de depunere a candidaturilor este 24 noiembrie 2020, ora 23:59 (CET) (vă rugăm să verificați fusele orare).

EPPO nu va lua în considerare nicio candidatură trimisă după data-limită. Candidaților li se recomandă insistent să nu aștepte până în ultima zi pentru a-şi depune candidatura, întrucât traficul internet intens sau o problemă de conexiune la internet ar putea crea dificultăți în transmiterea candidaturii. EPPO nu poate fi considerat răspunzător pentru o întârziere cauzată de astfel de dificultăți.

Consilier juridic Elena Albu

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.