Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Allianz-Țiriac vine în sprijinul magistraților cu o asigurare de răspundere profesională unică pe piață
02.11.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Content, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Allianz-Țiriac lansează asigurarea de răspundere profesională dedicată magistraților, care îi protejează pe aceștia în situațiile în care au produs prejudicii statului român, în urma unor erori juridiciare din gravă neglijență, și sunt obligați să suporte aceste prejudicii printr-o hotărâre judecătorescă.

Polița reprezintă un sprijin real pentru magistrații din România, care sunt degrevaţi astfel de plata unor sume considerabile, pe care, în absența unei asigurări, le-ar datora statului.

Asigurarea Allianz-Țiriac acoperă, în varianta standard, prejudicii în limita a 250.000 de lei sau 500.000 de lei, suma asigurată fiind stabilită în funcție de propria evaluare a clientului.

Există posibilitatea încheierii poliței cu o sumă asigurată mai mare, de până la 500.000 euro, în anumite condiții. În plus, cheltuielile suportate de asigurat pentru exercitarea dreptului la apărare, se despăgubesc în cuantumul a 20% din valoarea sumei asigurate.

Marilena Bârliga, Director Divizie Market Management și Comunicare: „Allianz-Țiriac vine cu un produs unic pe piață, care îi ajută pe magistrați să își desfăsoare în continuare activitatea cu profesionalism și încredere. Suntem în permanență atenți la nevoile clienților și ne bucurăm că am reușit să găsim o soluție pentru eliminarea grijilor inutile privind repercusiuni costisitoare în cazul unor erori judiciare.

Un beneficiu important, inclus în varianta standard a produsului, este existența unei perioade de retroactivitate de 3 ani. Aceasta înseamnă acoperire pentru prejudicii din erori judiciare săvârşite înainte de intrarea în valabilitate a poliţei, pe perioada de retroactivitate acoperită, dacă prejudiciile au fost constatate şi aduse la cunoştinţă asiguratului ulterior încheierii poliței, respectiv în timpul perioadei asigurate. Sunt acoperite prejudicii constatate printr-o decizie definitivă a instanței judecătorești. Perioada de retroactivitate poate fi extinsă până la 5 ani, cu o primă suplimentară.

Un beneficiu suplimentar pentru asigurații care decid să reînnoiască polița la Allianz-Țiriac este menținerea datei de retroactivitate, fără costuri suplimentare. Practic, la fiecare reînnoire, perioada acoperită retroactiv de Allianz-Țiriac se extinde automat cu 12 luni, iar prima de asigurare se menţine. De exemplu, dacă în primul an de asigurare poliţa se încheie cu perioada standard de retroactivitate de 3 ani, în anul 2 de asigurare perioada de retroactivitate acoperită de Allianz-Ţiriac va fi de 4 ani.

Noul produs a fost creat pentru a răspunde schimbării cadrului legal, care obligă magistraţii din România să încheie o asigurare de răspundere civilă profesională. Caracteristicile produsului şi condiţiile de asigurare au fost conturate în urma discuţiilor cu reprezentanţii magistraţilor, pentru identificarea nevoilor acestora.

Produsul vine în sprijinul a peste 7.000 de magistrați – judecători și procurori – care activează în sistemul judiciar românesc și care se pot baza de acum înainte pe un partener de încredere, precum Allianz-Țiriac.

Asigurarea de răspundere destinată magistratilor vine în completarea unui portofoliu deja extins de asigurări de răspundere profesională oferit de Allianz-Țiriac, adresate experților din diverse domenii: medici, avocați, notari, experți contabili, auditori, practicieni în insolvență, mediatori, consultanți fiscali, brokeri de asigurări, etc.

Despre Allianz-Țiriac Asigurări

Allianz-Țiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare și asigurări și cel mai valoros brand de asigurări din lume, potrivit celei mai recente evaluări Interbrand. În România, compania se bucură de stabilitate financiară și de încrederea clienților de peste 25 de ani.

Rolul nostru este să fim alături de oameni, să le arătăm cum să își gestioneze neprevăzutul din viața lor și să îi îndrumăm, astfel încât să-și poată păstra și îmbunătăți calitatea vieții, a comunităților din care fac parte sau a afacerii. Succesul Allianz-Țiriac stă în echipa de peste 4.000 de profesioniști care se afla în spatele fiecărei reușite a companiei.

Responsabilitatea, cooperarea, integritatea și încrederea sunt valorile care ne definesc.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti