Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Cerere de retrocedare, nesoluționată 20 de ani


31 august 2023 | Alina MATEI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Alina Matei

Alina Mate

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că soluționarea cererilor de retrocedare în materia restituirii sau acordării de măsuri reparatorii, formulate de cultele religioase se face în funcţie de locul situării imobilului (în extravilan sau în intravilan), nu în funcţie de destinaţia imobilului. În speță, instanța supremă a constatat că timp de 20 ani reclamanta nu a primit niciun răspuns de la autorități privind cererea de retrocedare, ”dacă este adevărat că recurenta nu poate fi obligată să îşi depăşească competenţele prin soluţionarea unei cereri pentru care legiuitorul a stabilit competenţa de soluţionare în favoarea unei alte autorităţi, la fel de adevărat este că intimatei nu îi poate fi negat dreptul la a obţine un răspuns justificat la cererea sa, pozitiv sau negativ, fiindcă s-ar ajunge să îi fie astfel îngrădit dreptul de acces la o instanţă, garantat de art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.” (Decizia nr. 1715 din 28 martie 2023, pronunțată de Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina Matei, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică