Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Banner BA-02
Fiscalitate SELECTED Universitaria

Masterat Drept Fiscal UVT 2023

30 august 2023 | JURIDICE.ro

Dreptul fiscal reprezintă un domeniu cu multe provocări atât pentru juriști, cât și pentru economiști, iar importanța cunoașterii principiilor de bază ale acestui domeniu, a regulilor de interpretare atât de necesare în contextul actelor normative tot mai multe și supuse unor modificări continue, a surselor dreptului fiscal (intern, unional și internațional) și a modului în care acestea interacționează reprezintă doar câteva dintre premisele necesare dobândirii abilităților necesare în activitatea de consultanță juridico-fiscală, dar și în vederea asigurării unei activități de asistență și reprezentare juridică fundamentate și de succes.

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara vine în întâmpinarea provocărilor tot mai mari ale dreptului fiscal prin programul de masterat de Drept fiscal cu o durată de 2 semestre.

Acest program de studiu se va desfășura sub forma învățământului cu frecvență redusă, astfel încât permite atât actualilor, cât și viitorilor profesioniști să-și fundamenteze cunoștințele în acest domeniu și, în același timp, să facă față celorlalte provocări din sfera profesională. În cadrul acestui program de studiu, orele de curs sunt înlocuite cu ore de studiu individual, iar activitățile de seminar sunt împărțite în seminar în format față în față (SF), echivalentul orelor de seminar de la forma de învățământ cu frecvență, și seminar în format tutorial (ST), desfășurat prin utilizarea platformei eLearning și/sau a altor medii virtuale de comunicare și învățare.

Acest program de master nu are alocate locuri finanțate de la bugetul de stat; școlarizarea se face doar pe locuri cu taxa.

Coordonarea  programului este realizată de către prof. univ. dr. Radu Bufan și dr. Natalia Svidchi.

Discipline: Teoria generală a dreptului fiscal, Drept contabil, Impozitarea companiilor, Drept fiscal internațional, Protecția drepturilor contribuabililor și procedura fiscală, Drept fiscal al Uniunii Europene, Taxa pe valoarea adăugata, Impozitarea persoanelor fizice, Contenciosul fiscal. La aceste discipline se adaugă câte o disciplină opțională în fiecare semestru, Practica de specialitate, Etica și integritatea academică și Elaborarea lucrării de disertație

Masteratul este susținut de către de Societatea de Științe Juridice, Editurile Hamangiu și Wolters Kluwer, Camera Consultanților Fiscali, Baroul Timiș, Camera consilierilor juridici Timiș, societățile de consultanță fiscală din grupul „Big four” (PriceWaterhouseCoopers, Deloitte, KPMG, Ernst&Young), societățile de avocatură David & Baias și LDDP.

Cursurile vor fi susținute, în principal, de cadre didactice, doctori în drept ai universităților din Timișoara (prof. univ. dr. Radu Bufan, prof. univ. dr. Ovidiu-Constantin Bunget, conf. univ. dr. Adrian Fanu-Moca, conf. univ. dr. Alexandru Crâșneac, lect. univ. dr. Sorina Doroga), Cluj Napoca (conf. univ. dr. Ciprian-Adrian Păun, conf. univ. dr. Cosmin-Flavius Costaș) și Alba Iulia, însă ne bucurăm și de conferințe, prelegeri, seminare susținute de către cunoscuți teoreticieni și practicieni ai dreptului fiscal: prof. Jacques Malherbe (K.U. Louvain), dr. Daniel Dascălu (David și Baias), dr. Mirela Buliga (cadru didactic asociat ASE), dr. Vladimir Marinescu (Deloitte ), dr. Oana Iacob (fost secretar de stat în MFP) și alții.

Informații suplimentare despre program și despre procesul de admitere: https://admitere.uvt.ro/program/drept-fiscal-invatamant-cu-frecventa-redusa/

Date importante:
Data limită de înscriere: 13 septembrie 2023 (înscrierile se fac online, la https://admitere.uvt.ro/);
Numărul minim de studenți necesar pentru organizarea unui program: 20;
Taxa de școlarizare: 5000 lei / an universitar;
Contact: secretariat.drept@e-uvt.ro / tel. +40.256.592.400. Prof. univ. dr. Radu Bufan: radu.bufan@abaconsulting.ro; Dr. Natalia Șvidchi: natalia.svidchi@e-uvt.ro.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership