Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Scurte observații privind reglementarea divulgării către reclamant a probelor relevante în cadrul unei acțiuni în despăgubiri în materie de concurență
05.11.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Bogdan Mircea Popescu

Bogdan Mircea Popescu

Bogdan Mircea Popescu, Partner STOICA & Asociații a redactat materialul Scurte observații privind reglementarea divulgării către reclamant a probelor relevante în cadrul unei acțiuni în despăgubiri în materie de concurență, în care a arătat, printre altele, că „Una dintre cele mai importante prevederi cuprinse în OUG nr. 170/2020 are ca obiect dreptul reclamantului de a solicita și de a obține divulgarea de probe relevante de către pârât sau de către un terț. În acest sens, art. 5, alin. 1 din OUG nr. 170/2020 stabilește că în cadrul procedurilor dintr-o acțiune în despăgubire, la cererea unui reclamant care a prezentat o justificare întemeiată conținând faptele și mijloacele de probă disponibile pentru a dovedi caracterul plauzibil al cererii sale de despăgubiri, instanța de judecată poate dispune divulgarea de probe relevante de către pârât sau de către un terț, sub rezerva condițiilor prevăzute de art. 5 și de art. 6-8. De asemenea, la cererea pârâtului, instanța de judecată poate dispune divulgarea de probe relevante de către reclamant sau de către un terț.”

STOICA & Asociații

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti