Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Râmnicu Sărat. Părăsirea locului accidentului


30 august 2023 | Andrei PINTILIE

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Creepy cases, Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Next, SELECTED
Andrei-Ioan Pintilie

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, la data de 09.08.2017 inculpatul, în calitate de conducător al autoturismului marca BMW, a fost implicat într-un accident de circulație cu un alt autoturism. În urma producerii acestui accident a rezultat vătămarea corporală a celuilalt participant la trafic, căruia, pentru vindecare, fiindu-i necesare un număr de 3 – 4 zile de îngrijiri medicale. După producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului de circulație.

În drept, sub aspectul laturii obiective, instanța reține că elementul material constă în fapta inculpatului care, în calitate de conducător auto după ce fost implicat într-un accident de circulație din care a rezultat vătămarea corporală a unei persoane a părăsit locul accidentului de circulație. Sub aspectul laturii subiective, așa cum reiese din textul de lege, fapta se săvârșește cu vinovăție în modalitatea intenției directe. În speța de față inculpatul a acționat cu intenție directă prevăzând rezultatul faptei sale și urmărind producerea lui prin săvârșirea acelei fapte. Instanța constată că inculpatul are antecedente penale și a săvârșit fapta fiind speria de producerea accidentului.

Pedeapsa aplicată: Față de cele de mai sus, în raport de condițiile concrete din prezenta cauză, instanța urmează să aplice inculpatului o pedeapsă de 2 ani închisoare.

Sentința penală nr. 34/2020, disponibilă aici.

Andrei Pintilie
Student – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică