JURIDICE MOLDOVA
Despre proiect ⁞ Manageri proiect: Vlad Bercu, Cristian OnicaEchipaEvenimente MD
 
JURIDICE MOLDOVA
Coordonator ştiinţific
Prof. univ. dr. Tudorel TOADER
Rector Univ. "Al.I. Cuza" din Iaşi, Ministrul Justiţiei

Este pentru prima dată când limba română este sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului


31 august 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Legal Days, REPUBLICA MOLDOVA

Joi, 31 august 2023, Ministerul Culturii a transmis următorul mesaj:

Într-o lume în continuă schimbare, există elemente care transcend timpul și rămân fundamentale pentru identitatea națiunii române.

Printre acestea, limba română ocupă un loc primordial. Ea reprezintă originile, legătura care unește generațiile, păstrează tradițiile și ne ancorează într-un spirit colectiv – poporul român.

Ziua Limbii Române este celebrată la 31 august în România și Republica Moldova, unde dă expresie bogăției culturale și istorice comune ce se oglindește în cuvintele noastre care sunt elementul identitar cel mai amplu și profund.

Limba poartă în esența ei devenirea noastră, unitatea națională și trăirea autentică a românismului peste tot acolo unde compatrioții noștri au fost purtați de istorie, realizări sau nevoi.

În era globalizării, în care limbile internaționale sunt vorbite pe scară din ce în ce mai largă, este important să promovăm și să păstrăm limba română vorbită și scrisă de noile generații cu corectitudine, explorând vocabularul vast cu conștiința apartenenței la un singur spirit.

Educația lingvistică, literară și culturală joacă un rol vital în acest sens, învățându-i pe tineri atât regulile gramaticale, cât și frumusețea expresiei literare în limba română.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, încurajează cultura scrisă, luând decizia ca acesta să fie domeniul finanțat în 2023 prin programul ACCES, implementat de Ministerul Culturii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică