Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Vaccinuri incluse în lista tratamentelor ambulatorii compensate


31 august 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul sanatatii, Noutăți legislative

Guvernul României, în cadrul ședinței din 31 august 2023, a adoptat Hotărârea de Guvern privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Actul normativ adoptat completează Anexa cu o nouă sublistă corespunzătoare medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunității active, de care vor beneficia unele segmente populaționale în tratamentul ambulatoriu, în regim de compensare 50% și 100% din prețul de referință.

Conform recomandărilor privind vaccinarea populației și a grupelor populaționale expuse la risc, publicate de organismele europene și internaționale, sau de către organismele naționale, Comitetul Național de Vaccinologie introduce vaccinarea grupelor de risc cu următoarele tipuri de vaccinuri: vaccinul gripal; vaccinul pneumococcic; vaccinul meningococcic; vaccinul Human Papilloma Virus (HPV); vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular de tip adult (dTPa); vaccinul hepatitic B (VHB); vaccinul rujeolă –oreion-rubeolă (ROR); vacinul varicelic.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică