Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ministerul Justiției. Selectare membru național la EUROJUST. UPDATE: Reluare procedură de selecție. UPDATE: Rezultatele interviului. UPDATE: CSM a avizat numirea în calitate de membru naţional român la EUROJUST. UPDATE: Daniela Buruiană – membru național din partea României la EUROJUST
07.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 6 mai 2021, Comisia Europeană a informat că Daniela Buruiană a fost numită în calitate de nou membru național din partea României la Eurojust, potrivit unui comunicat.

Daniela Buruiană: ,,Sunt deosebit de încântată de posibilitatea de a lucra din nou în cadrul acestei agenții europene unice, ce furnizează un acces neîntrerupt la experți legali și judiciari din cele 27 de state membre ale UE, precum și din peste 50 de țări terțe. România a avut o contribuție importantă în ultimii ani la activitatea Eurojust și mă reîntorc la agenție deosebit de hotărâtă să continui și să dezvolt această contribuție. Pentru a realiza acest lucru, am marea șansă de a mă putea baza pe expertiza și sprijinul profesional al colegilor de la Eurojust și din România, deoarece doar printr-un efort colectiv putem face diferența, fi eficienți și furniza o valoare adăugată în asistența acordată pentru combaterea criminalității organizate transnaționale.”

Daniela Buruiană dispune de o îndelungată experiență ca procuror senior în cadrul Ministerului Public al României și a mai îndeplinit funcția de membru național în cadrul agenției europene.

Cu o experiență profesională de peste 22 de ani în calitate de procuror, Daniela Buruiană face parte dintr-o structură specializată a Ministerului Public: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), încă de la înfiinţarea sa în noiembrie 2004.

În decursul anilor, Daniela Buruiană a dobândit o vastă experienţă practică în investigarea și urmărirea penală a cazurilor transfrontaliere de criminalitate organizată, precum și în desfășurarea unor activități multiple și complexe în domeniul cooperării și coordonării judiciare internaționale.

Daniela Buruiană are un master în drept obţinut în cadrul Facultăţii de Drept a Universității București și a absolvit Institutul Național de Magistratură din România. A lucrat anterior ca membru național din partea României în cadrul Eurojust, unde a coordonat echipa de combatere a criminalităţii informatice timp de 6 ani. Sub îndrumarea sa, biroul național din cadrul Eurojust a intensificat puternic cooperarea judiciară dintre România, alte state membre și țări terțe în cazuri transfrontaliere complexe, ce aveau în vedere printre altele, criminalitatea organizată în domeniul traficului de persoane sau al infracțiunilor cibernetice.

***

Joi, 8 aprilie 2021, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât acordarea avizului favorabil în vederea numirii proc. Daniela Buruiană din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în calitate de membru naţional român la EUROJUST, pentru un mandat de 4 ani.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 5)

***

Miercuri, 17 martie 2021, comisia de analiză a dosarelor şi de interviu pentru ocuparea funcţiei de membru naţional român la EUROJUST a selectat-o pe proc. Daniela Buruiană, potrivit unui comunicat.

Daniela Buruiană are o experiență bogată în investigarea infracțiunilor de criminalitate organizată transfrontalieră, cu o vechime de peste 22 de ani în profesie. Începând cu anul 2013, a desfășurat activități complexe în domeniul cooperării şi coordonării judiciare internaționale, în calitate de membru național al României la Eurojust. De asemenea, a condus, începând cu anul 2015, cea mai importantă echipă din cadrul EUROJUST – cea privind criminalitatea informatică – având în portofoliu dosare importante la nivel UE precum probele electronice, criptarea datelor, portalul pentru transmiterea instrumentelor de cooperare judiciara și altele.

***

Marți, 16 februarie 2021, Ministerul Justiției a reluat procedura de selecție a membrului național la EUROJUST, potrivit unui comunicat.

Candidaturile depuse până la data de 2 decembrie 2020 inclusiv, ora 17:00 vor fi analizate de către Comisia de analiză a dosarelor și de interviu.

Afișarea rezultatelor cu lista persoanelor calificate pentru interviu va avea loc în perioada 1-4 martie 2021, pe site-ul Ministerului Justiției. Persoanele care întrunesc condițiile prevăzute la punctul 2 din anunțul privind selectarea membrului național la EUROJUST, publicat în data de 6 noiembrie 2020, vor susține un interviu în perioada 9-11 martie 2021. Modalitatea și condițiile de susținere a interviului vor fi comunicate în termen util, luând în considerare și evoluția situației epidemiologice.

Interviul se va desfășura în limbile română și engleză.

Afișarea rezultatelor interviului va avea loc în data de 17 martie 2021.

***

Vineri, 6 noiembrie 2020, Ministerul Justiției a dat publicității anunțul privind selectarea membrului național la EUROJUST.

:: Anunțul

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti