« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

BIRIŞ GORAN salută publicarea în Monitorul Oficial a unei inițiative legislative referitoare la acordarea creditului fiscal pentru educație timpurie și beneficii pentru companiile care investesc în educație, susținută de Gabriel Biriș, Partener Fondator BIRIŞ GORAN, în colaborare cu ReadyNation Romania
11.11.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

BIRIŞ GORAN salută publicarea în Monitorul Oficial în data de 6 noiembrie 2020 a Legii nr. 239/2020, referitoare la acordarea creditului fiscal pentru educație timpurie și beneficii pentru companiile care investesc în educație, inițiativă legislativă susținută încă de la început de Gabriel Biriș, în colaborare cu ReadyNation Romania.

Contribuabilii care efectuează cheltuieli cu educația timpurie beneficiază de credit fiscal pentru plățile făcute pentru creșă sau grădiniță în cuantum de până la 1.500 lei/lună pentru fiecare copil al angajaților. Elementul de noutate al acestei legi este că aceste sume pot fi scăzute nu numai din impozitul pe profit, precum în cazul cheltuielilor cu sponsorizarea, ci și din impozitul pe salarii și contribuții sociale, TVA sau accize, în cazul în care impozitul pe profit nu este suficient pentru acoperirea creditului. În plus, cheltuielile pentru organizarea și desfășurarea învățământului dual preuniversitar și universitar sunt deductibile, iar mijloacele fixe deținute și utilizate, precum și investițiile efectuate pentru organizarea și desfășurarea învățământului dual preuniversitar și universitar sunt mijloace fixe amortizabile.

Sumele plătite de angajator nu sunt venituri impozabile pentru angajat. Cheltuielile efectuate pentru organizarea și desfășurarea învățământului dual preuniversitar și universitar sunt deductibile pentru persoanele fizice care obțin venituri din activități independente. În înțelesul impozitului pe venit, sumele plătite de angajator pentru educația timpurie a copiilor angajaților nu sunt considerate venituri impozabile pentru angajați.

Opinia BIRIŞ GORAN: Adoptarea Legii nr. 239/2020 a fost propusă și susținută puternic în decursul ultimilor ani de ReadyNation România – ONG care are drept misiune susținerea și promovarea politicilor publice care să ducă la investiții în educația timpurie de calitate în România. Gabriel Biriș, membru în boardul ReadyNation România, împreună cu Ioana Grindean și Carmen Lică din cadrul Centrului pentru Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step, au contribuit decisiv în elaborarea, promovarea și adoptarea acestei inițiative legislative, prin intermediul căreia societățile sunt încurajate să susțină copiii angajaților în creșe și grădinițe. Biriș Goran va continua să susțină astfel de măsuri legislative și fiscale, care să poată contribui la îmbunătățirea educației din România, îmbunătățire fără de care nu putem spera la formarea unui capital uman de calitate.

Gabriel Biriș: „Suntem încântați că eforturile noastre în elaborarea, promovarea și adoptarea acestui proiect legislativ au condus la adoptarea acestor facilități fiscale, pe care noi le considerăm fundamentale în educația viitoarelor generații. Mulțumim tuturor celor care au făcut acest proiect posibil! Educația timpurie este piatra de temelie în viața unui om, este important ca ea să fie pusă cum trebuie.”

Despre BIRIŞ GORAN

BIRIŞ GORAN este o societate de avocatură de business de peste 40 de avocați, înființată în 2006. BIRIŞ GORAN oferă o gamă largă de servicii juridice cu un accent deosebit pe domenii precum: fiscalitate, real estate, corporate/M&A, antitrust/concurență, litigii, dreptul muncii, protecția datelor, energie și resurse naturale, finanțări și insolvență.

:: English version

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.